Kalkula�ka hubnut�

Renata Ata Atinka

Jídlo prostě miluji, každý den s ním bojuji...




Foto k zamyšlení

1x uložení

Foto k zamyšlení

při prázdninovém cestování

Květákový mozeček

2x komentář  2x uložení

Květákový mozeček

Oběd či večeře. Fantazíruji a tvořím ze surovin, které mám dovolené. Klasický květákový mozeček,ale přidaná semínka z něho udělají výbornou záležitost, která zasytí....

Renata Ata Atinka

Ahoj Lucko, děkuji moc...no ťukám třikrát do železa, abych to nezakřikla...Zatím si věřím,že to už zvládnu:-) Cuketu jsem objevila i žlutou, je výborná.Do minulého měsíce, jsem netušila, že existuje.:-)

Lucie P.

Květák, brokolice a cuketa. Moje oblíbené ingredience. To přidání semínek by mě nenapadlo, určitě Tvůj recept Renato vyzkouším. PS: gratuluji k nalezené cestě pomocí jídelníčku na míru : )

10-ti denní očista mrkví

7x komentář  33x uložení

10-ti denní očista mrkví

Po internetu chodila očistná kůra mrkví. Dala jsem se do ní a kila mi začínají jít zase lépe dolů...Tak kdo ji nedostal emailem, může se na ni podívat tady:-)

Happy

Happy Sohappy

Jaké mate zkušenosti? Kolik jste zhubli a jak jste se cítili?

ggaga

Stanislava Puchová

I já miluji mrkvičku,zítra jdu do toho:-)

Renata Ata Atinka

Mrkev mi chutná tak velice, že jsem oranžová celá"-)

Lenka Melichaříková

Včera jsem začala a musím říct, že tato kombinace mi velmi chutná :-)

Leden, únor, březen frnk

3x komentář

Leden, únor, březen frnk

a je tu duben, milý deníčku.

Marie Dostálová

Béčko je důležité, navíc můžeš i vyrazit do lesa, prý když si dá člověk B komplex, nejdou na něj klíšťata : ) Nebo přidat přírodní zdroje béčka - víc luštěnin, listové zeleniny a oříšků.

Renata Ata Atinka

Ahoj Maruško, taky moc děkuji za gratulaci. Tento víkend jsem si zahřešila. Z vlastního kvásku jsem upekla žitno lněný chléb. Dcera mi vyčítala, proč už nepeču ten dobrý chleba. tak jsem ho pekla kvůli dceři, byl opravdu dobrý. Začaly se mi lámat nehty...říkám si, že asi člověk potřebuje i občas jíst ten chléb, kvůli béčku....

Marie Dostálová

Tak velká gratulace ke dvokčátkům! Je to fajn, když si můžeme děti rozmazlovat a pak je zase vrátit mamince : ) Jinak také se snažím omezovat bílou mouku, ale úplně se jí zbavit zatím nedákážu, tak třeba časem...

SOS prosba o radu

5x komentář

SOS prosba o radu

Herní konzole taneční podložka

Renata Ata Atinka

Tak nejprve mě pohyb podle šipek odrazoval. Pak nebyl čas. Samé návštěvy :-) a dnes 30. 12. jsem vyzkoušela a začínám zvládat začátečníky. Jako pohyb docela dobrý, dle mého názoru lepší než nic. .-) Myslím, že si dám závazek každý den chvíli..-)

Renata Ata Atinka

Tak jsem objednala xpad extreme, máme ho doma, funguje, půjde pod stromeček. Ozvu se jestli se mi bude dařit. Zatím se mi to zdá moc rychlý:-)Ale jen jsem to zkusila na jedné písničce.

Renata Ata Atinka

Děkuji moc za rady .Dám vědět, jak jsem se rozhodla.

Emma Všudybylka

Renato kamarádka má X-PAD, PROFI Version Dance Pad a je spokojená.

Lněný chléb s jedlou sodou

2x komentář  6x uložení

Lněný chléb s jedlou sodou

Renata Ata Atinka

Adélko, pekla jsem že čtyř dávek,ale je toho hodně .Bude to asi na čtyři jídla . Na jednu porci jsem snědla asi jednu čtvrtinu. Viz.foto na talíři .

Adéla Hrochová

Ten recept je na 1 porci. Jaké množství pečeš najednou Renato? Kolikrát základní recept vynásobit? Chtěla bych ho zkusit.

A UŽ TU MÁME ADVENT....

6x komentář

A UŽ TU MÁME ADVENT....

Barbora Němečková

Tak to moc gratuluju k úspěchům Renato! Já jsem moc vzorná přes Vánoce nebyla. Ale zítra si jdu zaplavat : ) To bezlepkové stravování i pro nealergiky má něco do sebe. Já zatím nezvládám pšenici vyřadit úplně, ale snažím se jí omezovat. Tak uvidíme co to se mnou udělá. Také přeji krásný rok 2014 všem ženám i mužům, ať se cítíme v co nejlepší fyzické i psychycké pohodě, kdyžtak andělé bez práce to jistí : ) Jak mě potěšila Klára svým příspěvkem.

Renata Ata Atinka

Tak prosinec je za námi.Deníčku, celkem jsem to zvládla. Hřešila jsem, ale ne moc. Něco sladkého bylo,ale pšenka nebyla..vlastně na Štědrý den větrník...to jsem na návštěvě u mamky neodolala.:-) Ale snažila jsem se. Kilečko je nahoře...to je vždy hned, když se nejí každý den s rozmyslem,ale na to, jak jsem byla na Silvestra vždy plná závazků,jak se dnes naposledy nacpu, pak už jíst nebudu jsem letos opravdu vpohodě. :-) poprvé. Cukroví jsem opravdu nejedla, jen nějaké karamalovo burizonové cukroví, které dělala dcera a nějakou čokoládičku... To je to kilo...no...ale šest kilo od začátku jedení bez pšenice je pořád dole...a plánuji pokračovat dál....Tak snad jste všichni vpohodě aspoń tak jako já. Věřím. že řada z Vás je na tom daleko lépe i se pšenicí..-) Tak Krásného Silvestra přeji všem.!!!!!

Renata Ata Atinka

Nino, klidně to beze strachu vyzkoušej. Bez pšenice jde vše snáze.Jak nemáš zvýšený GI.Opravdu to jde. Já bych si přála dat ještě 5kilo dole mít a budu spokojená, zvlášť pokud by mi moje vahová křivka zůstala už konečně v rovině bez kolísání.

Nina Konvalinková

Stravování bez pšenice mě také zaujalo Renato. Postupně zařazuju bezlepková jídla. Ale na uplné vyřazení pšenice, žita, ovsa... zatím nemám morálku : ) Tvých 5 kilo dole je ovšem velká výzva.

Volské oko, lněný chléb,

2x komentář  4x uložení

Volské oko, lněný chléb,

salát z červené řepy a celeru, okurka a kousek cibule....

Renata Ata Atinka

Evi, dnes jsem si dala ten můj chléb s olejovkami s cibulí a tři para ořechy jako tečku. Je to fajn nehoní mě mlsná. V Životě bez pšenice píší, že když se vyřadí pšenice, přejdou noční hlady a zatím mi to tak funguje. Tak já jen doufám, že ta cesta, bude správná a povede mě již přímo k mému dlouholetému cíli a to je udržet si váhovou křivku v rovině.

Eva Nováková

Večeře vypadá zdravě : ) Lněný chléb podle tvého receptu taky zkusím.

Francouzi nedrží dietu

3x komentář  1x uložení

Francouzi nedrží dietu

Zase jsem se do toho opřela....

Barbora Němečková

Máte pravdu holky, francouzi umí žít! Dobré jídlo z kvalitních surovin, co nejméně stresu, vínko, ještě trošku lásky přibalit a budeme všichni štíhlí a šťastní. Jak prosté Watsone! : )

Šárka Štědrová

Docela rozumné a sympatické čtení. Ti Francouzi holt umí žít : )

Renata Ata Atinka

Z této knihy mě zaujalo a vyzkoušela jsem:Francouzi jsou zvyklí si udělat po jídle nějakou tečku, aby tělo vědělo, že je jídlo u konce. Kostičku hořké čokolády,ale musí být třeba 80%, nebo 8 mandlí nebo dvě para ořechy.

Lněný  štrůdl

5x uložení

Lněný štrůdl

Když mi chutnají lněné krekry na slano, proč by nemohly být dobré i na sladko, jsem si řekla a zkusila vytvořit svoji myšlenku. Dopadlo to dobře . Alespoň pro můj jazyk :-). Své drahé polovičce jsem musela dosladit. Pubertální děti to nejedly, spíš ani neochutnaly:-).

Lněný chléb

14x uložení

Lněný chléb

Vymyslela jsem si obměnu lněných krekrů ...

Celerový salát s červenou řepou

10x uložení

Celerový salát s červenou řepou

Vynikající rychlovka

Dýňový dortík

23x uložení

Dýňový dortík

Tak toto vypadá na výbornou mňamku. :-) Našla jsem na netu a ukládám sem, abych mohla vyzkoušet.

Lněné krekry

3x komentář  15x uložení

Lněné krekry

Renata Ata Atinka

Ty s česnekem nedoporučuji, ty mi opravdu nechutnaly a to že česnek mám ráda.

Renata Ata Atinka

Lněné krekry jsem jedla místo chleba k leču dnes jsem si na ně dala francouzský sýr.

Renata Ata Atinka

Tak už recept není uložený jako pouhopouhý tip. Vyzkoušela jsem a vřele doporučuji. Sice se mi těsto rozteklo po celém plechu, ale po vysušení lze krásně z pergamenu sloupnout. A co je bonusem tohote receptu.? Vyjimečně chutná celé má rodině. :-) Bez česneku mi chutnají lépe.

Zhubněte jednou provždy

1x komentář

Zhubněte jednou provždy

Antonia Mačingová

Renata Ata Atinka

p. Mačingová dělí stravu, což při mém rovnání v hlavě je rozhodně pro zdraví prospěšné. Jen prostě to člověk nedokáže dělat stále, protože celý život jsem jedla jinak.

Hledám svoji vlastní  cestu.....

5x komentář

Hledám svoji vlastní cestu.....

ale která je ta správná se asi stejně nikdy nedozvím.....protože za pár let je zase spousta věcí zase jinak.

Eva Nováková

Nemáš vůbec zač. Ráda čtu Tvoje myšlenky : )

Renata Ata Atinka

Evi, děkuji za komentík.

Eva Nováková

Moje řeč, člověk je asi naprogramován k hledání vlastní cesty. Ti moudřejší se dokáží poučit z historie, ostatní opakují stejné chyby. Já čím jsem starší, tím je pro mě důležitější, aby věci měly dlouhodobý smysl, aby mě těšily. Platí to bez výjimky i pro jídlo a pohyb. A tak "pašuju" mezi moje oblíbená jídla i jídla zdravější a dietnější. Bio matka ani bio manželka tedy rozhodně nejsem : ) Nejsem ani "fitkový" typ a tak chodím pěšky a jezdím na kole. To je moje cesta. Ale novým nápadům a inspiraci se také nebráním Renato : )

Renata Ata Atinka

Tři dny jsem BEZ PŠENICE..:-)

ŽIVOT BEZ PŠENICE

6x komentář

ŽIVOT BEZ PŠENICE

WILLIAM DAVIS,MD

Renata Ata Atinka

Novodobá pšenice již není to co bývala, díky její genetické modifikaci.

Renata Ata Atinka

GLYKEMICKÝ INDEX. Každá potravina obsahující sacharidy se v trávicím traktu a v krvi rozkládá na glukózu. Po snědení jakékoliv sacharidové potraviny tedy nastane dříve či později vzestup hladiny krevního cukru. Glykemický index je ukazatel, který říká jak rychle po snědení dané potraviny vzestup krevního cukru nastane. Čím nižší hodnota glykemického indexu, tím lépe pro zdraví a hubnutí. Potraviny s vysokým glykemickým indexem mají vysoký obsah jednoduchých cukrů a neobsahují vlákninu. Dlouhodobá konzumace potravin s vysokým glykemickým indexem vede nejen ke vzniku nadváhy, ale také významně zvyšuje pravděpodobnost vzniku cukrovky. Vzestup hladiny krevního cukru je totiž vždy následován vzestupem množství inzulinu v krvi. A čím častěji a čím více inzulinu musí organismus vyrobit, tím je riziko větší.

Renata Ata Atinka

Ve své podstatě je pšenice chuťový stimulant.Nutí nás jíst více sušenek,cukroví,pizzy.....Je nutné přestát abstinenční příznaky na pšenici. Rozlučme se s pšenicí a tím se rozloučíme s nadbytečnými kily.

Renata Ata Atinka

Vyřazením pšenice ze stravy přestaly klienty tížit NOČNÍ HLADY.A přes den neměli takovou chuť k jídlu.Přestali si nosit velké svačiny.