Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Eva Nováková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 16.10.2014

Recept na jedničku mezi americkými saláty - domácí Caesar salát

Caesar salát je jednoduchý a velmi chutný, základem je dobrý dresing.

Ingredience

římský salát
bagetka nebo chléb na opečené krutonky

na dresing (zbyde vám do zásoby):
4 ančovičky
1 menší citrón
1 žička dyjonké hořčice
1 lžice bílého octa
1/2 hrnku parmazanu nastrouhaného
1/2 hrnku olivového oleje
sůl pepř

Příprava

Všechny ingredience na dresing si rozmixujte do krémovité konzistence v kvalitním mixéru. Nebojte se ančoviček, já bych samotnou ančovičku nepozřela, ale v dresingu je geniální a přímo nezbytná, nedá se ničím nahradit.

Bagetku, může být i starší, si nakrájejte na kostičky, promíchejte si je s troškou olivového oleje, solí a pepřem a dejte rozpéct do trouby na 200 °C na 10 minut, krutonky by měly zezlátnout.

Opláchnutý římský salát si natrhejte na menší kousky, pokapejte dresingem a lehce pročechrejte tak, aby se dostal ke každému lístečku. Na vrch posypte vychladlými krutonky a servírujte.

Mlsouni si salát můžou ještě dozdobit hoblinkami z parmazánu : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat