Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Katka Šimáčková

Hovězí s brokolicí připravené ve woku

Tento klasický čínský recept je velmi rychlý. Můžete ho servírovat s rýží.

Příprava: 12 minut
Vaření: 12 minut
4 porce

Ingredience

400 g libového hovězího masa, nakrájené na tenké plátky
2 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
1 brokolice, nakrájená na růžičky
2 lžíce olivového oleje
1 hrnek kuřecího vývaru
2 lžíce prolisovaného česneku
1 lžíce čerstvého zázvoru, jemně nastrouhaného
1/4 lžičky paprikových vloček, pro dochucení
3 hrnky vody
1/4 hrnku kvalitní sojové omáčky
špetka soli

Příprava

V misce smíchejte 2 lžíce kukuřičného škrobu a sůl, směsí obalte nakrájené hovězí plátky.

Ve woku si rozpalte olej, přidejte hovězí a restujte do zlatova cca 4 minuty. Přendejte do misky. Do pánve dejte brokolicové růžičky, restujte cca 3 minuty, pokud je třeba, přidejte trošku vody. Přidejte zázvor, česnek a paprikové vločky. Restujte z prudka cca 1 minutu.

V misce si smíchejte vodu, sojovou omáčku, vývar, 1/2 lžíce kukuřičného škrobu. Vlijte do woku, přiveďte k varu a vařte cca 1 minutu. Přidejte odložené orestované hovězí, aby se prohřálo a servírujte samotné nebo s rýží.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat