Kalkula�ka hubnut�

Katerina Kozubková

zdroj www.chatelaine.com

uloženo z Pestrá dieta
vloženo 04.03.2016

Výborný salát s pšeničnými zrny bio Kamut

Co je to Kamut? Jak udělat vynikající salát s čerstvou zeleninou. Já jsem si na tomto salátu moc pochutnala.

Co je to Kamut

Kamut je druh pšenice pěstovaný výhradně v podmínkách ekologického zemědělství. Je to čistý druh bez jakýchkoliv genetických úprav.

Kamut obsahuje o 20-40 % více bílkovin než běžná pšenice. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku, posiluje tak imunitní systém.

Kamut může být vhodnou alternativou pro lidi trpící alergií na běžnou pšenici.

4 porce salátu

Ingredience

1 hrnek bio Kamut, pšeničných zrn, uvařených podle návodu
1 hrnek cizrny, přes noc namočit, uvařit (nebo si kupte hotovou cizrnu v plechovce)
1 salátová okurka, nakrájená na kostičky
1 oranžová paprika, nakrájená na kostičky
1 velké rajče, nakrájené na kostičky, nebo větvička šery rajčátek
2 velké stroužky česneku, nakrájené na drobno
1 hrnek nasekané plocholisté petržele
2 jarní cibulky, nakrájené na drobno
sůl a pepř

Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce Tamari (druh sojové omáčky)
2 lžíce citrónové šťávy

Příprava

Já si pšeničná zrna i cizrnu namáčím přes noc ve studené vodě. Jinak uvařte podle návodu.

V malé misce si vyšlehejte všechny ingredience na zálivku.

Ve velké míse si smíchejte zeleninu, přidejte uvařenou pšenici a cizrnu. Přilijte zálivku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Salát můžete nechat před podáváním odpočinout, aby se spojily všechny chutě.

Kdo má rád, může ještě přidat na drobno nakrájené černé olivy.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat