Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Štěpánka Janečková

Zelený salátek s brusinkami, červenou řepou a jablky

Brusinky, fantastický zdroj přírodních antioxidantů. Inspirace na jejich použití není nikdy dost.

Inģredience

1 citrón nebo limetka
2 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce balsamicového octa
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
2 jablka nakrájená na tenké plátky
6 hrnků směsi zelených salátů
1 hrnek sterilované červené řepy, nakrájené na plátky nebo kostičky
1 hrnek brusinkové marmelády
brusinky - čerstvé nebo sušené

Příprava

Do mixéru dejte med, dijonskou hořčici, ocet, olej a brusinkovou marmeládu a vše promixujte do hladka.

Vymačkejte šťávu z citrónu nebo limetky, doplňte vodu, ve směsi vykoupejte plátky jablka.

Ve velké míse smíchejte zelený salát s červenou řepou a jablky. Rozdělte na 8 talířů. Pokapte připraveným dresinkem. A na závěr ozdobte brusinkami.

Z tohoto množství připravíte 8 porcí. 1 porce 144 kalorií.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat