Daniela Litvanová
zdroj nahraný příspěvek
						
album Tipy
uloženo z Hubnout dobrým jídlem
			                                                vloženo 13.01.2015
			                                        
 
                                                       
                                        Jak vyrobit tahini - sezamovou pastu
Je to více než jednoduché. Tahini je nezbytnou složkou pro přípravu dobrého hummusu z cizrny. Pastu si můžete koupit ve zdravé výživě, nebo si vyrobit doma své tahini. Tahini dělá zázraky, má příjemně oříškovou chuť.
Ingredience
200 g světlých sezamových semínek1,5 lžíce olivového nebo sezamového oleje
Příprava
Rozpalte si nepřilnavou pánev a vsypte na ní sezamová semínka. Restujte je pozvolna cca 10–15 minut na sucho na středním plameni dokud nezezlátnou, začnou uvolňovat olej a pěkně se lesknout. Opatrně, aby jste si semínka nepřipálili, mohly by potom mít nahořklou chuť.Připravte si kvalitní mixér, vsypte do něj semínka a olej a mixujte, buďte trpěliví, pasta je nejdříve hrudkovitá, tuhá, ale mixováním se postupně uvolní olej ze semínek a vznikne hladká pasta tahini.
Tahini skladujte v uzavřené nádobě v lednici. Vydrží vám i 2–3 měsíce.
Tahini používejte do cizrnového hummusu nebo třeba do pasty z rozmixovaných cuket nebo pečených lilků.
Recepty s použitím tahini:
Recept na hummus s pečenými paprikami
Výborná pomazánka z fazolí
Recept na Hummus

 
 
 

 
 
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
200 g světlých sezamových semínek
1,5 lžíce olivového nebo sezamového oleje
=== Příprava ===
Rozpalte si nepřilnavou pánev a vsypte na ní sezamová semínka. Restujte je pozvolna cca 10–15 minut na sucho na středním plameni dokud nezezlátnou, začnou uvolňovat olej a pěkně se lesknout. Opatrně, aby jste si semínka nepřipálili, mohly by potom mít nahořklou chuť.
Připravte si kvalitní mixér, vsypte do něj semínka a olej a mixujte, buďte trpěliví, pasta je nejdříve hrudkovitá, tuhá, ale mixováním se postupně uvolní olej ze semínek a vznikne hladká pasta tahini.
Tahini skladujte v uzavřené nádobě v lednici. Vydrží vám i 2–3 měsíce.
Tahini používejte do cizrnového hummusu nebo třeba do pasty z rozmixovaných cuket nebo pečených lilků.
Recepty s použitím tahini:
[http://dieta.cz/pin/fda69e3426f1e4e02a642eaf12a6b175/ Recept na hummus s pečenými paprikami]
[http://dieta.cz/pin/de11c4562a855761e68a0d6d455bc4a9/ Výborná pomazánka z fazolí]
[http://dieta.cz/pin/bdf390201195f763ce1e8b1897ab401b/ Recept na Hummus]](/photos/sarka.stedrova-centrum.cz/small/a9c127d39c30b092426bf132243c8253.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
 
 
 
 
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.