Jarmila Šimková
zdroj www.weightwatchers.com
						
album sladké pokušení
uloženo z Dieta Weight Watchers
			                                                vloženo 29.12.2014
			                                        
Celozrnná palačinka s meruňkami
Máte rádi sladké palačinky jako já? Sladké není při hubnutí zakázáno. Podívejte se na pěkný recept podle Weight Watchers diety.
Vaření: 14 minut
8 porcí
Ingredience
1 hrnek nízkotučného cream cheese4 velké sladké meruňky, nebo jiné ovoce, které máte rádi
1 lžíce hnědého cukru, kdo má rád, může nahradit javorovým sirupem
1/2 lžíce citrónové kůry, nakrájené na drobno
1 lžíce čerstvé citrónové štávy
Těsto na palačinky:
300 ml mléka, můžete použít nízkotučné
150 g celozrnné hladké mouky
1 žloutek
špetka soli
Příprava
Do mísy prosijte mouku a špetku soli. Přidejte vajíčko rozmíchané v mléce a vše vymíchejte v hladké těstíčko. Naběračkou potom vlijte těsto na rozpálenou nepřilnavou pánev. U té nemusíte používat olej. Připravte si 8 palačinek.V míse smíchejte cream cheese, hnědý cukr, citrónovou kůru a šťávu z citrónu. Směs naaranžujte na polovinu každé palačinky, poklaďte čerstvými meruňkami a palačinku přehněte na polovinu.

 
![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/small/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
 
 
 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
červená paprika, množství záleží na vás
zároveň si upečte i česnek
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 200 °C. Opláchněte si papriky a položte je na pečící papír. Stroužky česneku oloupejte a zabalte ho do alobalu. Vše pečte 1 hodinu, papriku každých 15 minut otočte o čtvrtinku, aby se vám pěkně opekla ze všech stran.
Po upečení, vyndejte plech z trouby a papriky přiklopte na cca 15 minut mísou, půjde vám potom dobře loupat slupka. Po 30 minutách otočte i česnekový balíček.
Po napaření vyndejte jádřinec, papriku nakrojte, rozložte na plocho a sundejte slupku.
Nechte vychladnout a používejte do salátu v kombinaci s nějakým dobrým slaným sýrem, nebo třeba i do hummusu,  [http://dieta.cz/pin/fda69e3426f1e4e02a642eaf12a6b175/ recept najdete zde.]](/photos/adelahrochova-seznam.cz/small/a0ddc3df484dfee00b7810b5f27b225a.jpg) 
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.