Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný
Výborný salát s pšeničnými zrny bio Kamut
Co je to Kamut? Jak udělat vynikající salát s čerstvou zeleninou. Já jsem si na tomto salátu moc pochutnala.
Co je to Kamut
Kamut je druh pšenice pěstovaný výhradně v podmínkách ekologického zemědělství. Je to čistý druh bez jakýchkoliv genetických úprav.Kamut obsahuje o 20-40 % více bílkovin než běžná pšenice. Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, zinku a hořčíku, posiluje tak imunitní systém.
Kamut může být vhodnou alternativou pro lidi trpící alergií na běžnou pšenici.
4 porce salátu
Ingredience
1 hrnek bio Kamut, pšeničných zrn, uvařených podle návodu1 hrnek cizrny, přes noc namočit, uvařit (nebo si kupte hotovou cizrnu v plechovce)
1 salátová okurka, nakrájená na kostičky
1 oranžová paprika, nakrájená na kostičky
1 velké rajče, nakrájené na kostičky, nebo větvička šery rajčátek
2 velké stroužky česneku, nakrájené na drobno
1 hrnek nasekané plocholisté petržele
2 jarní cibulky, nakrájené na drobno
sůl a pepř
Na zálivku:
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce Tamari (druh sojové omáčky)
2 lžíce citrónové šťávy
Příprava
Já si pšeničná zrna i cizrnu namáčím přes noc ve studené vodě. Jinak uvařte podle návodu.V malé misce si vyšlehejte všechny ingredience na zálivku.
Ve velké míse si smíchejte zeleninu, přidejte uvařenou pšenici a cizrnu. Přilijte zálivku. Osolte a opepřete. Dobře promíchejte. Salát můžete nechat před podáváním odpočinout, aby se spojily všechny chutě.
Kdo má rád, může ještě přidat na drobno nakrájené černé olivy.
Příspěvek je z fotoalba
Mohlo by Vás zajímat
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.