Příspěvek si uložili
Další příspěvky
13 x uložení
2 x komentář

Recept na domácí pudink - lehký vanilkovy krém se šlehačkou a malinami
Dezert jako peříčko, podle nálady ho můžete sníst ještě teplý, nebo si z něj později udělat zmrzlinu.
Ingredience
rozpis na 4 decentní porce : )2 žloutky
2 lžíce cukru
2 dcl mléka
1/2 lžičky solamylu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
ušlehaná šlehačka a maliny na ozdobu
Příprava
Do mixeru vložte žloutky s cukrem a mixujte tak 3 minuty aby vajíčka byla nadýchaná. Potom přidejte solamyl a rozmixujte vše do hladka.Mezi tím si ohřejte mléko, jenom lehce, tak aby začalo dělat malé bublinky po okraji. Skoordinujte rychlost mixování vajíčkové směsi s přiléváním mléka, aby se vám vše pěkně promixovalo do hladka.
Tekutou směs potom přelijte do středního hrnce a na malém plameni míchejte dřevěnou vařečkou dokud nezmizí pěna a docílíte pudinkové konzistence. Potom odstavte z plamene a přimíchejte vanilkový extrakt.
Dobrá rada: nesnažte se vše urychlit, že přidáte plamen, aby jste si místo pudinku neudělali míchaná vajíčka : )
Tento dezert mám moc ráda ještě vlažný. Nebo si ho můžete připravit i jako výbornou zmrzlinu tak, že ho vychladíte ve zmrzlinovači, pro přípravu zmrzliny použijte dvojnásobné množství.
Květa Hovorková
Zkusili jsme domácí vanilkový pudink, je opravdu moc dobrý Markéto. Když si člověk přečte chemikálie co dávají do klasických pudinků z prášku, tak je to výzva dělat si své poctivé pudinky.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.