Quinoa - recept na košíčky
Quinoa, trvalo mi než jsem jí ochutnala. Ale rozhodně nelituji. Oblíbila jsem si červenou quinou, chutná mi víc než bílá, je "křupavější" a nelepí se.
Ingredience
½ hrnku nevařené červené quinoy½ hrnku nevařené černé rýže
2 velká vajíčka
1 hrnek nakrájené cibule
1 hrnek nakrájené bezlaktózové mozzarelly
3 stroužky česneku, nakrájet
½ hrnku pokrájené čerstvé bazalky
⅓ hrnku šery rajčátek
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce čili
pažitka na ozdobu
2 hrnky tomatové omáčky, rajčata rozmixovaná s troškou česneku a olivového oleje, můžete přidat i bazalku nebo koriandr
Příprava
Quinou a rýži si uvařte podle návodu. Troubu si předehřejte na 170 °C.Ve velké míse si smíchejte všechny ingredience kromě pažitky a rajčatové omáčky. Naplňte všechny košíčky po okraj a stěrkou obsah utlačte dolu, aby košíčky měly rovný povrch.
Pečte cca 20 minut do zlatova. Potom košíčky vyndejte z trouby a nechte je 15 minut odpočinout. Potom je z formy vyklopte.
Servírujte je posypané pažitkou s tomatovou omáčkou.
Další fantastické recepty pro inspiraci najdete zde
 
 
 
 
 
![Pro detailní rozpis receptů a zobrazení přípravy klikněte na stránky [http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/clean-eating-challenge-day-14#2bkvxjh www.buzzfeed.com v angličtině zde]](/photos/barbora.nemecko-seznam.cz/small/60c359672c5ec2cab11cd4ea6d40f486.jpg) 

 
 
 
                                                        ![recept na 24 košíčků
=== Ingredience ===
½ hrnku nevařené červené quinoy
½ hrnku nevařené černé rýže
2 velká vajíčka
1 hrnek nakrájené cibule
1 hrnek nakrájené bezlaktózové mozzarelly
3 stroužky česneku, nakrájet
½ hrnku pokrájené čerstvé bazalky
⅓ hrnku šery rajčátek
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce čili
pažitka na ozdobu
2 hrnky tomatové omáčky, rajčata rozmixovaná s troškou česneku a olivového oleje, můžete přidat i bazalku nebo koriandr
=== Příprava ===
Quinou a rýži si uvařte podle návodu. Troubu si předehřejte na 170 °C.
Ve velké míse si smíchejte všechny ingredience kromě pažitky a rajčatové omáčky. Naplňte všechny košíčky po okraj a stěrkou obsah utlačte dolu, aby košíčky měly rovný povrch.
Pečte cca 20 minut do zlatova. Potom košíčky vyndejte z trouby a nechte je 15 minut odpočinout. Potom je z formy vyklopte.
Servírujte je posypané pažitkou s tomatovou omáčkou.
Další fantastické recepty pro inspiraci najdete  [http://thehealthyapple.com zde]](/photos/barbora.nemecko-seznam.cz/small/6f8d30747b2e5270dd739361258917bf.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
2 měké, zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
jinak fantazii se meze nekladou
přidejte čokoládu - kupte si nějakou kvalitní třeba ve formě "pecek", inspirace  [http://www.monacoint.com/eshop/catalog/800?page=2&tipo=prezzo&produttore=all&ordine_x=10&ordine_y=12&ordine=asc zde]
můžete přidat i trošku mleté skořice, sušenky budou voňavější
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Banány si nakrájejte na menší kolečka, přidejte ovesné vločky. Pomocí vidličky banán rozmačkejte  a spojte s vločkami tak, aby se vytvořila kompaktní hmota.
Kdo tvoří - přidá navíc čokoládové pecky a skořici, případně hrozinky, brusinky...
Pomocí lžíce vytvořte na pečícím papíru sušenky, velikost je zcela na vás, tloušťka sušenky cca 5 mm.
Dejte do trouby a pečte cca 15 minut do zlatova.
Důležitý krok, který nevynechejte. Sušenky po upečení nechte vychladnout na mřížce, jinak vám zvlhnou. Mě víc chutnají křehké a křupavé : )](/photos/petr.najma-seznam.cz/small/b51e51083eb0ab6eb0e9e7da1cc54f87.jpg) 
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.