Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Ivana Dachovská

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 01.01.2019

Fenyklový salát s řapíkatým celerem

Držíte-li dietu, fenykl do svého jídelníčku určitě zařaďte, váže na sebe tuky. Není to jen koření, ale i výborná zelenina. Fenykl je sladší a aromatičtější než řapíkatý celer. Fenykl florentinský je jedlý celý, má bílou řapíkatou bulvu, mladé výhonky se podobají kopru. Navíc fenykl povzbuzuje činnost zažívacího traktu. Fenykl je vynikající detoxikační pomocník - pomáhá tělo zbavovat jedovatých látek.

Ingredience

2 fenykly (nakrájet na tenké proužky)
1 řapíkatý celer (nakrájet na tenké proužky)
1/2 mrkve (nakrájet na tenká půlkolečka)
hrst čerstvého hrášku
10 lístků čersvé bazalky (nakrájet na tenké proužky)
sůl a čerstvě namletý pepř
3-4 lžíce oliveho oleje
bílý vinný ocet podle chuti, můžeme namixovat i s balsamikovym octem

Příprava

Vše smíchejte a nechte chvilku odpočnout v lednici.

Salát je výborný s opečenou celozrnnou bagetkou, nebo jako výtečná obloha k hlavnímu jídlu.

Dobrou chuť Markéta

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný