Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Italská domácí ricotta
Ricotta je italský sýr podobný tvarohu, někde bývá označen pouze jako mléčný výrobek a ne jako sýr. Zhotovuje se z kravského nebo kozího mléka. Ricotta je velmi snadno stravitelná a proto je vhodná pro kojence, nebo nemocné. Má vysokou nutriční hodnotu, malý obsah tuku a obsahuje spoustu bílkovin. Používá se především k přípravě sladkých jídel, ale také jako náplň do italských těstovin ravioli.
Suroviny:
2 l mléka2 lžíce citrónové šťávy
sůl dle chuti
Postup:
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme citrónovou šťávu a pomalu zahříváme asi na 94° C (těsně pod bod varu, NESMÍ VAŘIT). Zahřáté mléko odstavíme z ohně, přikryjeme pokličkou a vložíme do tepla (já hrnec s mlékem zavřu do trouby, ale nezapínám ji) a necháme v klidu až se mléko srazí ( to může trvat 30 minut až 2 hodiny). Cedník vyložíme čistou utěrkou a sražené mléko scedíme. Pak konce utěrky svážeme a vložíme nejlépe do lednice přes noc (ale stačí i pár hodin), aby se všechna syrovátka scedila.A MÁME HOTOVO!
Marie Dostálová
Heleno, já jsem tento recept s úspěchem zkoušela, použila jsem nepasterizované čerstvé kravské mléko z farmářského trhu.
Helena Jagošová
Zdravím, jsem tady nová a ráda bych věděla, jaké mléko použít. Předpokládám, že čerstvé. A syrovátku vypiju. Děkuji.
Klára MidrVidr
Je opravdu výborná a s tou kupovanou nesrovnatelná :)
Klára Lacová
Vy máte výborné příspěvky Kláro. Ricottu si občas kupuju. Zkusím si jí vyrobit doma. Děkuju.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.