 
                                                       
                                        Zapečená vajíčka se špěnátovými lístky, šery rajčaty, kozím sýrem a proscuittem
Ingredience
na 1 porci:1 vajíčko
4 šery rajčata
baby špenát
čerstvý kozí sýr
plátek proscuitta
česnek
sůl a pepř
kapička olivového oleje
Příprava
Na pánev si dejte kapku olivového oleje, rychle orestujte stroužek česneku nakrájený na drobné kousky a přihoďte k němu mladé špenátové lístky, lehce osolte. Nechte špenát "zavadnout", aby se zmenšil jeho objem. Stáhněte z ohně.Troubu si předehřejte na 200 °C. Do zapékací mističky si na dno dejte špenát, na něj plátek šunky, rozkrkojená šery rajčata, pár rozdrobených kousků kozího sýra, na tuto vrstvu si roklepnětr vajíčko. Opatrně, aby vám zůstalo celé, osolte, opepřete posypte ještě troškou sýra a dejte zapékat do trouby.
Pečte ve vyhřáté troubě akorát tak dlouho, jak máte rádi udělané vajíčko, já mám raději takové to akorát, ani ne moc tekuté, ani vysušené. Ve svojí troubě jsem zapékal cca 8 minut.
 
 
 

 
 
                                                         
                                                        ![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/small/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.