Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Květa Hovorková

Denisa Toufarová

zdroj recipes.prevention.com

album Obědy
vloženo 26.05.2013

Talíř plný hrášku, ředkviček, soji a lusků

Nejlepší jsou čerstvé ingredience, pokud není zrovna sezóna nahraďte je mraženými. Můžete najít další inspiraci jak recept vylepšit v salátovém koutku v supermarketu.

93 kcal/porce – 390 kJ/porce
6 porcí

Ingredience

500 g lusků hrášku
1 hrnek čerstvých sojových bobů edamame nebo čerstvý hrášek (pokud není sezóna, kupte mražený)
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce šalotky (malá sladká cibulka)
1 svazek ředkviček, nakrájených na tenká kolečka
1 lžíce másla
2 lžíce nastrouhané citrónové kůry
sůl a pepř

Příprava

V hrnci přiveďte vodu k varu, hrášek a soju povařte 5 minut a potom rychle schlaďte pod studenou vodou.

Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku, nakrájenou na drobné kostičky a nechte jí zesklovatět.

Přidejte ředkvičky, orestujte je cca 2 minuty, přidejte hrášek se sojou a prohřejte je. Na závěr přidejte máslo, citrónovou kůru, sůl a čerstvě namletý pepř.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat