Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Tereza Š.

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 25.12.2015

Dietní večeře - trošku sváteční - dýňová kaše s pečenou zeleninou a opečenou hřebenatkou

Hřebenatka - scallop patří k drahým ingrediencím, ale velmi chutným, takže pro slavnostní příležitost je jako stvořená. Ve společnosti se zeleninou se zároveň jedná o dietní jídlo.

Troubu si předehřejte na 200 °C a upečte cuketky a dýni. Pokrájené na "přiměřeně" velké kusy. Po upečení lehce osolte a opepřete a zákápněte olivovým olejem.

Upečené kousky dýně si rozmixujte spolu s hrstí rukoly a troškou smetany na hladkou kaši.

Hřebenatky si osušte a z každé strany osolte a opepřete. Na pánvi si rozehřejte olivový olej nebo vinný olej z hroznových semínek, pánev opravdu rozpalte, aby se vám hřebenatky nepřilepily, z každé strany opékejte 3 minuty. Já s mým mužem si dáváme každý 4 kousky. Bohatě to stačí.

Na talíř naservírujte zeleninu, dýňovou kaši a na vrch hřebenatky. Můžete posypat jarní cibulkou.

Přeji vám dobrou sváteční chuť : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat