Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Cuketové jednohubky
Tak jsem vyzkoušela tento recept od Katy. Je to velká dobrota. Delikatesa i pro masojedlíky.
Ingredience
3 malé cukety, podélně nakrájet na 5 mm plátky125 g krémového sýru - cream cheese philadelphia
1 lžíce plocholisté petrželky
1 lžíce pokrájeného koprul
1 stroužek česneku
1 zelená cibulka nakrájená na drobno
host baby špenátu (bez stonků)
hrst bazalky
olivový olej
sůl a pepř
Příprava
Předehřejte si grilovací pánev. Cuketu potřete z obou stran olivovým olejem, osolte a opepřete. Opečte z každé strany cca 4 minuty.V misce si smíchejte krémový sýr s petrželkou, koprem, česnekem a cibulí. Osolte a opepřete. Směsí potřete každý plátek cukety, na konec položte lístek špenátu a bazalky a zaviňte do ruličky.
Naplněné cuketky vydrží v lednici i pro servírování druhý den.

 
 
 
 
 
 
 
 
                                                         
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
Množství je na cca půl litru lahodného koktejlu
1 banán
2 listy mangoldu (odtrhněte listy od řapíku, ten by byl v koktejlu moc dřevnatý)
1 menší jablíčko (jádřinec pryč, já loupu i slupku)
4 zmražené jahody (zaručí koktejlu příjemnou chladivou a nasládlou konzistenci)
malá hrst zmražených nebo čerstvých borůvek a malin
a studená voda
=== Příprava ===
Vše naházejte do nádoby mixéru, zalijte po risku studenou vodou, čím studenější voda, tím lépe. Nasaďte víčko a mixujte pěkně do hladka.
Pokud uvažujete o silném mixéru na koktejly a extrakci oříšků a chcete si udělat radost jako já, [http://www.kqzyfj.com/click-7600390-11886072 více informací najdete zde.]
=== Proč jíst mangold? ===
Stručně? Protože je moc chutný. Často ho najdete v receptech upravovaný podobně jako špenát. Můžete ho objevit v různých variacích jako je ten použitý ve výše uvedeném receptu, který má červený stonek a zelené místy až temně fialové listy, stejně tak můžete najít žlutý, bílý nebo purpurový stonek. Můžete objevit i druh, který má více výraznou řapíkatou část a výraznější žebrování listů, takzvaný chřestový mangold.
Obvykle není třeba lístky mangoldu upravovat tepelně. Spodní řapíkatou část je však dobré oloupat a krátce povařit podobně jako upravujeme chřest, ale ne vždy je to nezbytné, takže zkuste vždy nejdříve oloupat tužší povrch a řapík ochutnejte.
Odborníci říkají, že mangold pomáhá při zánětu žil. Má vysoký podíl vlákniny a nízkou energetickou hodnotu, což je velmi dobrá zpráva pro ty co potřebují hubnout. Je také lehce stravitelný.
Takže pokud mangold uvidíte v obchodě, nebo ještě lépe, čerstvý na trhu, určitě si ho kupte. Zkuste si ho přidat syrový do salátu nebo s ním pracujte podobně jako s chřestem nebo špenátem. Myslete, ale na to, že v tepelně neupravené rostlině zůstane nejvíce vitamínů a minerálů : )](/photos/Lucie/small/dab7f721ce2b4183db17311057c0301a.jpg) 
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
Množství je na cca půl litru lahodného koktejlu
1 banán
1/2 malé syrové červené řepy (oloupat slupku)
4 zmražené jahody (zaručí koktejlu příjemnou chladivou a nasládlou konzistenci)
zázvor (cca 2 cm oloupaného kořene)
=== Příprava ===
Vše naházejte do nádoby mixéru, zalijte po risku studenou vodou, čím studenější voda, tím lépe. Nasaďte víčko a mixujte pěkně do hladka.
Zkoušela jsem do tohoto koktejlu přidat i řapíkatý celer, chuť je potom více "zeleninovější".
Pokud uvažujete o silném mixéru na koktejly a extrakci oříšků a chcete si udělat radost jako já, [http://www.kqzyfj.com/click-7600390-11886072 více informací najdete zde.]](/photos/Lucie/small/b241d668251c5c9bdbb066c599d9c870.jpg) 
                                                        
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.