Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Daniela Litvanová

zdroj nahraný příspěvek

album Saláty
uloženo z Saláty
vloženo 12.01.2015

Červená řepa - recepty

Výborná kombinace pečené červené řepy se salátovou okurkou a salsa verde.

Ingredeinece

6 malých červených řep
2 lžíce olivového oleje
čerstvý tymián
2 bobkové listy
1 pomerenč, využijeme kůru i šťávu

salsa verde

1 malá červená cibule
1/2 hrnku červeného vinného octa
1 hrnek plocholisté petržele
2 lžíce čerstvého tymiánu
1 lžíce čerstvé máty
1/2 hrnku kapar
1 hrnek olivového oleje
čerstvě namletý černý pepř
šťáva z citrónu podle chuti

Hoďte to do mixéru a rozmixujte.

Na dozdobení salátu

1/2 hrnku madlí, orestovat na pánvi a osolit
1 salátová okurka, zbavit semínek, nakrájet na drobné kostičky
šťáva z citrónu a pomeranče

Příprava

Troubu si předehřejte na 200 °C. Řepu si omyjte, dejte si jí do pekáčku, pokapejte olivovým olejem a osypte solí. Pomocí škrabky oloupejte 6 dlouhých proužků kůry z pomeranče. Přidejte tymián, bobkový list, vše promíchejte. Přidejte vodu, cca 1 cm nad dno pekáčku. Přikryjte pečlivě alobalem a pečte 50 minut.

Řepu nechte vychladnout, oloupejte slupku a nakrájejte na tenká cca 3 mm kolečka. Kolečka namarinujte v červeném vinném octu, lehce osolte a přidejte kostičky okurky.

Posypejte mandlemi a salsou verde.

Na závěr vše pokapejte šťávou z citrónu a pomeranče.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat