Kalkula�ka hubnut�

Miluška Zahradníková

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z Z mého stolu
vloženo 18.11.2015

Bulgur se zeleninou a pečeným stehýnkem

150 g bulguru
1 cibule
6–8 stroužků česneku
50 g mraženého nebo čerstvého hrášku
50 g mražené kukuřice
půlka červené papriky
olivový olej
mořská sůl

Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut.

Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou papriku uvaříme ve slané vodě zvlášť. Scedíme a vývar ponecháme na podlévání.

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme. Poté přidáme uvařený bulgur.

Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře.

Stehno jsem pekla v římském hrnci bez kůže.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat