Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Klára Lacová

Denisa Toufarová

zdroj nahraný příspěvek

album Obědy
vloženo 05.05.2013

Chřest - křehká, svěží, křupavá pochoutka

Čerstvý chřest blanšírovaný a marinovaný v lanýžovém oleji a balsamicu. Jednoduchá, ale výjimečná chuť.

Ingredience

2 svazky chřestu
1/4 hrnku lanýžového oleje
1/8 hrnku octu balsamica
4 stroužky česneku
mořská sůl
čersvě namletý černý pepř
1/2 citrónu
4 hrnky ledu

Příprava

Ve středně velkém hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Odkrojte spodní dřevnaté části chřestu a vyhoďte je.

1/2 množství chřestu vložte na 1 minutu do vroucí vody. Chřest vyndejte a rychle dejte do nádoby s ledovou vodou. Chřest si tak ponechá krásnou svěží zelenou barvu. Stejně postupujte i s druhou polovinou chřestu.

V misce smíchejte olej s octem. Vmíchejte česnek nakrájený na tenké plátky, sůl, pepř a šťávu z citrónu, vše důkladně promíchejte.

Osušte chřest, a obalte ho v připravené marinádě. Marinujte přes noc.

Servírujte polité zbytkem marinády s čerstvým chlebem.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat