Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Lucie P.

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Marie Dostálová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 22.09.2016

Pestrá polévka s čočkou a hráškovými lusky

Další z vydatných polévek, které vystačí svou sytostí jako hlavní jídlo.

6 porcí

Ingredience

1/2 balení čočky
1 plechovka loupaných rajčat (nebo si tam pokrájejte na kostičky čerstvá rajčata)
2 cibule
2 mrkve
1/4 celeru, nakrájeného na malé kostičky
1 brambora, nakrájená na malé kostičky
200 g čerstvých nebo mražených hráškových lusků
1/2 lžíce másla
3 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
2 lžičky zeleninového vývaru v prášku wurzel (z DM)
2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření
sůl

Příprava

Na másle si orestujte cibulku, aby zesklovatěla, přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a pokrájený celer. Orestujte tak, aby se zelenina rozvoněla. Zalijte cca 3 litry vody, část vsákne čočka, část se odpaří. Vsypte propláchnutou čočku, pokrájenou bramboru, loupaná rajčata, wurzel, osolte, okmínujte, přidejte nové koření a bobkové listy a přiveďte k varu a vařte 40 minut. Nechte pokličku lehce odklopenou, aby mohly odcházet páry. Potom do vroucí polévky vsypte pokrájené hráškové lusky a česnek. A polévku vypněte a nechte pod pokličkou 10 minut "odpočívat".

Kdo má rád čočku na kyselo může podle chuti ještě přidat lžičku dobrého octa.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný