Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Martina Hulajová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 25.06.2014

Zdravý pohankový salát se zeleninou

Tak jsem pohance dala přeci jen šanci. Tenhle salát mě dostal : )

2 porce


Ingredience

1 hrnek pohanky
2 hrnky vody
½ lžičky soli
12 velkých zelených oliv, nakrájených na čtvrtinky
1 malá žlutá paprika, nakrájená na kostičky
1 hrnek brokolicových růžiček, rozeberte je na malé kousky, můžou být syrové, nebo si je na 2 minuty spařte ve vroucí vodě
¼ hrnku červené cibule, nakrájené na drobno
½ hrnku čerstvého kopru
2 lžíce čerstvé máty
šťáva z jedné limetky
2 lžíce bílého viného octa
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
½ lžičky pepře

Příprava

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, přisypte pohanku a vařte pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. Pohanku nechte vychladnout.

Všechny ingredience si dejte do větší mísy a promíchejte tak, aby se olej a ocet, dostal ke všem pokráeným kouskům zeleniny. Nechte odpočinout alespoň 30 minut, aby se salát lehce provoněl.

Tento receptík mi poslala včera kamarádka, tak jsem ho dnes zkusila a moc nám chutnal. Jak jsem psala Atince, že pohanku moc nevyhledávám, což je škoda, protože se při dietě hodně doporučue. No a tak jsem jí dala šanci. V této kombinaci se zeleninou a hlavně provoňená koprem je vynikající.

Brzy zkusím i sladkou verzi se švestkami, nebo možná s meruňkami, které mám zavařené : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat