Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Marie Dostálová

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Jarmila Šimková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 19.12.2015

Borůvkovo jogurtový pohár

Lidé co jsou na sladké to mají s udržováním optimální váhy těžké, vím o tom své : ) Proto se snažím sbírat a testovat nápady na dietní dezerty.

Ingredience

borůvky čerstvé nebo mražené (ty nechat rozmrznout)
dobrý bílý jogurt (třeba řecký)
javorový sirup

množství podle citu a počtu osob : )

Příprava

Dvě třetiny borůvek si smíchejte s jogurtem a javorovým sirupem (má méně kalorií než cukr ale přesto, přiměřeně). Borůvky pomocí vidličky nebo tyčového mixéru rozmělněte. Polovinu borůvek z tohoto množství si smíchejte s jogurtem, aby vám vznikla narůžovělá struktura.

A teď vrstvěte do pěkných skleniček.

Začněte bílým jogurtem, potom použijte vrtvu ze samotných rozmačkaných borůvek. Na to vavrstvěte další patro z růžové hmoty (jogurt s borůvkami) a na vrch dozdobte celými borůvkami.

Můžete vše nakonec lehce zakápnout javorovým sirupem, má příjemnou přírodní karamelovou chuť.

Zkoušela jsem asi 9 druhů bílých jogurtů. Nejvíce mi zachutnal řecký jogurt. Standardní jogurty mívají kolem 3 % tuku, řecký mívá kolem 7 % tuku, smetanové bílé jogurty mají i 10 % tuku. Řecký jogurt je o mnoho chutnější. Nízkotučné jogurty jsou často dodatečně ztužované a na můj vkus zbytečně kyselé. Prostě použijte bílý jogurt, který vám chutná, je to hlavní ingredience borůvkového poháru.

Jakou máte s bílými jogurty zkušenost vy?

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat