Příspěvek si uložili

Další příspěvky
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

KVÁSKOVÝ KOLÁČ
Obměna klasiky, dlouhá příprava, ale stojí za to!
100 ml smetany nebo mléka (sojové, kravské, záleží na vás)
10 g kokosového oleje / olivového oleje
20 g medu
125 g mouky špaldové, pohankové, kukuřičné, pšeničné (kombinace je nejlepší)
špetka soli
ovoce
drobenka:
40 g mouky špaldové, pohankové, pšeničné
1 polévková lžíce kokosového oleje / olivového
1 polévková lžíce medu
Ve vlažném mléce rozmíchat med, olej, promíchat s kváskem a přisypat polovinu mouky se špetkou soli. Těsto míchat ručně nebo mixérem. Přikrýt utěrkou a nechat 4 hodiny kynout. Pak přisypat zbytek mouky, přendat na vymazaný a vysypaný plech a nechat kynout ještě asi 30 minut.
Poklást ovocem a posypat drobenkou. Ovoce event. přisladit - třeba hnědým cukrem. Posypat drobenkou.
Péct na 200 stupňů asi 10 minut, pak dopéct na 180 stupňů do křupava.
Dávka asi na malou koláčovou formu, pro 2 osoby.
DOBROU CHUŤ!!
Květa Hovorková
Alice, to je moc zajímavý recept. Odkud scháníš kvásek? Já mám vzpomínku na dětství, kdy mezi lidmi putoval kvásek, takový ten co použiješ a část daruješ dál. Vznikl tak vynikající koláč, že do teď na něj nemůžu zapomenout : )
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Příspěvek je z fotoalba
Mohlo by Vás zajímat
Děkujeme sponzorům
kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.