Příspěvek si uložili
Další příspěvky
 
                                                       
                                        Korejský salát s klíčky mungo
Vynikající salát z lehce oblanšírovaných výhonků v asijském stylu. Pěkná alternatva, když máte hodně klíčků.
Ingredience
klíčky z fazolek mungo (propláchnuté, zbavené kořínků)jarní cibulka, nakrájená na drobno
sezamová semínka, lehce orestovaná na sucho
zálivka:
1 lžíce kvalitní sojové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 stroužek česneku, nakrájený na drobno
špetka cukru
Příprava
Výhonky mungo krátce oblanšírujte ve vroucí vodě, maximálně 30 sekund. Až výhonky zprůhlední, rychle je vyndejte a propláchněte ve studené vodě a osušte.V misce si smíchejte ingredience na zálivku. Promíchejte výhonky se zelenou cibulkou a zálivkou a na závěr posypte orestovanými sezamovými semínky.
Kdo má rád pálivé, může si přisypat pár čili paprikových vloček.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                         
                                                         
                                                       ![=== Ingredience ===
červená paprika, množství záleží na vás
zároveň si upečte i česnek
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 200 °C. Opláchněte si papriky a položte je na pečící papír. Stroužky česneku oloupejte a zabalte ho do alobalu. Vše pečte 1 hodinu, papriku každých 15 minut otočte o čtvrtinku, aby se vám pěkně opekla ze všech stran.
Po upečení, vyndejte plech z trouby a papriky přiklopte na cca 15 minut mísou, půjde vám potom dobře loupat slupka. Po 30 minutách otočte i česnekový balíček.
Po napaření vyndejte jádřinec, papriku nakrojte, rozložte na plocho a sundejte slupku.
Nechte vychladnout a používejte do salátu v kombinaci s nějakým dobrým slaným sýrem, nebo třeba i do hummusu,  [http://dieta.cz/pin/fda69e3426f1e4e02a642eaf12a6b175/ recept najdete zde.]](/photos/adelahrochova-seznam.cz/mid/a0ddc3df484dfee00b7810b5f27b225a.jpg) 
![My se bez rajského protlaku neumíme obejít používáme ho na recepty od klasické rajské omáčky až po italské omáčky s bazalkou a oreganem na těstoviny. No a samozřejmě na rajčatové sugo na Máma pizzu - recept najdete  [http://dieta.cz/pin/22c6364b14fe0ab16d2611095e3b5c42/ zde]
=== Ingredience ===
zralá rajčata
cukr
sůl
Zavařovací hrnec. Šroubovací sklenice.
=== Příprava ===
Omytá rajčata si pokrájejte na menší kousky, aby se rychleji rozvařily. Použijte hrnec se silnějším dnem, já používám klasický 5 litrový "papiňák". Pokrájená rajčata posypte lžičkou soli, rychleji pustí vodu. 
Rajčata občas promíchejte a přiveďte k varu. Vařte cca 30 minut. Rajčata pouštějí pěnu, dobrým indikátorem, že je vše dostatečně povařeno je, že pěna začne opadávat. Původní obsah se zredukuje asi o 1/4.
Tyčovým mixérem rajčata rozmixujte. Pokud se  na povrchu ještě objeví pěna, tak vše ještě povařte tak dlouho, aby zmizela všechna pěna. Na ten 5 litrový obsah ve výsledku přidávám 3 lžíce cukru a 2 lžičky soli.
Pomocí nálevky a naběračky začněte plnit do sklenic. Pečlivě otřete závity sklenic, pokud vám někde ukápl protlak a pořádně sklenice utáhněte.
Nalijte si vodu na dno zavařovacího hrnce, znovu skontrolujte, že všechny sklenice jsou dotažené, někdy potvůrky působením teplého obsahu mají tendence povolit : ) Naskládejte do hrnce a přiveďte na teplotu 98 °C a sterilujte při této teplotě 40 minut.
A je hotovo : )
=== Co nepodcenit ===
Sklenice pro zavařování musí být dokonale čisté, radši si je před zavařováním omyjte. Nám se osvědčily šroubovací sklenice, lépe drží. Zavařujte v zavařovacím hrnci, jiné metody (mikrovlnka, trouba) u tohoto receptu nemám vyzkoušené a byla by škoda kdyby vám to kvůli experimentální metodě splesnivělo :(
Přeji hodně dobrých omáček, italských i českých : )](/photos/Lucie/small/9b9beae014d685cbc479df263c1d93fc.jpg) 
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.