Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

tereza petáková

zdroj ohsheglows.com

vloženo 13.05.2014

Vynikající jáhly s čočkou, cuketou a pestem

Jak jsem už psala, objevuji pro sebe různé alternativy od pohanky po jáhly. Sbírám recepty, aby to i mě, mlsounovi, chutnalo. Zkuste si i vy doma uvařit tento recept.

4 porce

Ingredience

1 hrnek jáhel, nevařených
1 hrnek čočky, nevařené
2 středně velké cukety, nakrájené na kolečka
3 hrsti špenátových lístků

Na pesto:
1/2 velkého avokáda
2 stroužky česneku
3 lžíce panenského oleje
1/4 hrnku vody
sůl
2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
1 hrnek čerstvé bazalky

Příprava

Propláchněte si čočku a přiveďte k varu s trojnásobným množstvím vody. Stáhněte plamen a vařte pozvolna cca 25 minut do změknutí čočky. Slijte případnou přebytečnou vodu.

Stejně postupujte při vaření jáhel, stačí dvojnásobné množství vody. Po uvaření jáhly načechrejte vidličkou.

Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte si do lehce zlatova cuketu, osolte, opepřete. Na závěr přidejte špenát a nechte zavadnout.

Všechny ingredience na pesto si rozmixujte do hladka v mixéru. Já mám ráda doplnit ještě pár oříšků, můžou být vlašské, nebo pokud máte piniové, kdo má rád parmazán, ať přidá ještě trošku parmazánu.

V míse si promíchejte čočku a jáhly, osolte a opepřete. Já si promíchávám pestovou zálivku rovnou s čočkou, nebo jí můžete dát až navrch. Naaranžujte na talíř, navrstvěte cuketovou směs a podávejte.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat