Křupavé tofu s nudlemi v thajském stylu
Učím se vařit s tofu, toto je výborný recept, který chutná i mě.
Ingredience
500 g měkkého tofu, nakrájet na malé kostky2 lžíce sojové omáčky, já jsem investoval do Kikoman sojové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
4 stoužky česneku, prolisované
½ lžičky čerstvě namletého pepře
¼ hrnku mouky
řepkový olej
½ hrnku hub, třeba žampiony nebo šitake
1 nakrájené velké rajče
1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
1 žlutá paprika, nakrájená na tenké proužky
1 oranžová paprika, nakrájená na tenké proužky
½ cibule, nakrájená na drobno
250 g nudlí z hnědé rýže
¼ hrnku čersvé bazalky, nakrájené na jemné proužky
¼ hrnku arašídů, pokrájených
Sweet Chili-Hoisin omáčka
½ hrnku omáčky Hoisin (nazývaná také čínské barbecue)
2 lžíce sladké čili omáčky
3 lžíce rýžového octa
Všechny ingredience vyšlehat.
Příprava
Ve velké míse smíchejte kostky tofu, sojovou omáčku, sezamový olej, 2 stroužky česneku, 1/4 namletého pepře, nechte marinovat cca 10 minut. Potom přidejte mouku, promíchejte.Rozpalte si 2 lžíce řepkového oleje na nepřilnavé pánvi, kostky tofu opékejte do zlatova, cca 2 minuty, z každé strany. Opečené tofu si odložte stranou a udržujte teplé.
Na pánev si dejte 1 lžíci řepkového oleje a orestujte do zlatova pokrájené houby, rajče, dokud nezměkne. Odložte si stranou.
Uvařte si podle návodu nudle.
Znovu si rozpalte pánev s troškou oleje a orestujte si papriky a cibuli, nechte bez míchání opékat cca 2 minuty, promíchejte a restujte další 2 minuty, přidejte zbylé 2 prolisované stroužky česneku a promíchejte. Přidejte kostky tofu a směs hub s rajčetem, směs omáček s Hoisin a polovinu pokrájené bazalky. Vše pečlivě v pánvi promíchejte.
Na talíř navrstvěte vždy porci nudlí a zeleniny s tofu. Dozdobte bazalkou a rozsekanými arašídy.

 
 
 
 

 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       ![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/mid/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.