Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Irena P.

Kristýna Šohajová

zdroj nahraný příspěvek

uloženo z Zdravé recepty
vloženo 14.08.2014

Lilek s rajčaty a sýrem

Ingredience Lilek 2 ks Sýr -eidam,ovčí,hermelín... (dle chuti) 200 g Rajčata oloupaná 4 ks Petrželka 1 svazek Olivový olej 1 lžíce Česnek 2 stroužek Sůl a pepř dle chuti Olej na potření

Postup přípravy:


Lilky podélně rozkrojíme, vydlabeme tak, aby nám zůstala na okrajích asi 1 cm vrstva, vnitřky osolíme a necháme chvíli vypotit. Mezi tím pokrájíme vydlabané vnitřky na kostičky, přidáme prolisovaný česnek a olej, promícháme a tuto směs podusíme asi 4 minuty na mírném ohni. Rajčata pokrájíme se sýrem na kostičky, přidáme nasekanou petrželku, osolíme opepříme a přidáme k podušené zelenině. Lilky osušíme, naplníme zeleninovo-sýrovou směsí, rozložíme na plech s pečícím papírem, potřeným olejem a pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut na 180°C. Podáváme s bílým pečivem, bramborovou přílohou nebo zeleninovým salátem.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat