Příspěvek si uložili
Další příspěvky
			           13 x uložení
2 x komentář          							
 
                                                       
                                        Čerstvá zelenina se sýrem cottage
Rychlý a velmi, velmi chutný salát.
2 porce
Ingredience
1 cottage, vyberte ten s nejnižším obsahem tukuVšechnu zeleninu nakrájet na drobno
1/2 ledového salátu
10 cherry rajčátek
1 žlutá paprika
špetka soli, čerstvě mletý pepř
Příprava
Všechny ingredience promíchejte a servírujte.Tento salátek miluje i moje malá dcera, třeba s ním budete mít úspěch i u svých dětí, jen opatrně s tím pepřem.


 
 
 
 
 
 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       ![Je to výborné, syté, bezmasé jídlo. Chutná i výhradným masožrovcům : )
pro 4 osoby
=== Ingredience ===
hrnek fazolek adzuki
hrnek sojových bobů
3 středně velké cibule
5 stroužků česneku
1 lžíce olivového oleje
rajčatový protlak, plechovka nebo domácí protlsk z račat recept [http://www.dieta.cz/pin/9b9beae014d685cbc479df263c1d93fc/ zde]
2 bobkové listy
1/4 lžičky soli
a koření podle chuti, já jsem našla zbytek koření tandori, tak jsem ho tam hodila, můžete přidat kmín, papriku, kurkumu...
=== Příprava ===
Luštěniny si vsyspte do mísy, zalijte více než dvojnásobným množstvím vody a nechte přes noc nabobtnat.
Luštěniny propláchněte přesypte do papiňáku, přilijte vodu tak 3 cm nad luštěniny, přidejte čtvrt lžičky soli a 2 bobkové listy. Přiveďte k varu, vařte v tlakovém hrnci cca 1 hodinu.
Cibuli si nakrájejte na větší proužky nebo kolečka a orestujte jí na olivovém oleji, nechte zesklovatět, přisypte 3 na drobno nakrájené stroužky česneku a nechte rozvonět. Přisypte propláchnuté fazole s boby a přilijte protlak. Promíchejte, okořeňte oblíbeným kořením, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni cca 30 minut. Na závěr přidejte zbylé 2 stroužky česneku a podle potřeby dosolte, případně opepřete.
Podávejte nejlépe s celozrnným arabským chlebem.](/photos/Lucie/mid/a669ff2bd3e47fbbb0ebeb85ff228680.jpg) 
![My se bez rajského protlaku neumíme obejít používáme ho na recepty od klasické rajské omáčky až po italské omáčky s bazalkou a oreganem na těstoviny. No a samozřejmě na rajčatové sugo na Máma pizzu - recept najdete  [http://dieta.cz/pin/22c6364b14fe0ab16d2611095e3b5c42/ zde]
=== Ingredience ===
zralá rajčata
cukr
sůl
Zavařovací hrnec. Šroubovací sklenice.
=== Příprava ===
Omytá rajčata si pokrájejte na menší kousky, aby se rychleji rozvařily. Použijte hrnec se silnějším dnem, já používám klasický 5 litrový "papiňák". Pokrájená rajčata posypte lžičkou soli, rychleji pustí vodu. 
Rajčata občas promíchejte a přiveďte k varu. Vařte cca 30 minut. Rajčata pouštějí pěnu, dobrým indikátorem, že je vše dostatečně povařeno je, že pěna začne opadávat. Původní obsah se zredukuje asi o 1/4.
Tyčovým mixérem rajčata rozmixujte. Pokud se  na povrchu ještě objeví pěna, tak vše ještě povařte tak dlouho, aby zmizela všechna pěna. Na ten 5 litrový obsah ve výsledku přidávám 3 lžíce cukru a 2 lžičky soli.
Pomocí nálevky a naběračky začněte plnit do sklenic. Pečlivě otřete závity sklenic, pokud vám někde ukápl protlak a pořádně sklenice utáhněte.
Nalijte si vodu na dno zavařovacího hrnce, znovu skontrolujte, že všechny sklenice jsou dotažené, někdy potvůrky působením teplého obsahu mají tendence povolit : ) Naskládejte do hrnce a přiveďte na teplotu 98 °C a sterilujte při této teplotě 40 minut.
A je hotovo : )
=== Co nepodcenit ===
Sklenice pro zavařování musí být dokonale čisté, radši si je před zavařováním omyjte. Nám se osvědčily šroubovací sklenice, lépe drží. Zavařujte v zavařovacím hrnci, jiné metody (mikrovlnka, trouba) u tohoto receptu nemám vyzkoušené a byla by škoda kdyby vám to kvůli experimentální metodě splesnivělo :(
Přeji hodně dobrých omáček, italských i českých : )](/photos/Lucie/small/9b9beae014d685cbc479df263c1d93fc.jpg) 
                                                        ![=== Ingredience ===
pečená červená řepa [http://dieta.cz/pin/4f54cae1b86cfcd8eae5f7620f973d1c/ (recept zde)]
dobrý zelený listový salát
rukola
kvalitní kozí sýr
balzamikové glazé
na zálivku 1 díl citrónové (nebo pomerančové) šťávy na 3 díly olivového oleje
salát osolit, kdo má rád může i opepřit
=== Příprava ===
Recept na pečenou řepu nejdete [http://dieta.cz/pin/4f54cae1b86cfcd8eae5f7620f973d1c/ zde.]
V misce si smíchejte zelené listy se zálivkou, naaranžujte je na talíř, na listy potom rozmístěte i řepu s kozím sýrem. Vše osolte a opepřete a zákápněte balzamikovým glazé.
Mám vyzkoušeno, že k sálátu není nutné pečivo. Díky řepě a sýru i pěkně zasytí.](/photos/silvie.kocickova-seznam.cz/small/cbadf294cedd875ca750ff402ad3930c.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.