Ivana Kudláčková
zdroj www.weightloss.com.au
						
album masíčko
uloženo z Zdravě od babičky
			                                                vloženo 09.02.2013
			                                        
Thajské kuře s rýží
Toto jídlo chutná tak dobře jak vypadá. Je rychlé na přípravu a zároveň velmi výživné.
2 porce
Ingredience
1 vetší kuřecí prsíčko, nakrájené na 4 mm plátky1/2 kápie, žluté nebo červené, nakrájené na proužky
1 malá cibule, nakrájená na kostičky
4 žampiony, nakrájené na plátky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička olivového oleje
1 lžička čerstvé chilli papričky, nakrájená na drobno, semínka vyhodit
1 lžíce kukuřičného škrobu (maizena), smíchaná s 1/4 hrnku studené vody
2 hrnky rýže
ingredience na zálivku, vše vyšleháme
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky (fish sauce)
2 lžíce arašídového másla (peanut butter)
1 hrnek kuřecího vývaru
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce red curry pasty
Příprava
Uvařte si rýži. V rozpálené nepřilnavé pánvi si na olivovém oleji orestujte cibuli, přidejte kapii a restujte cca 5 minut. Vyndejte z pánve na talíř.Ve středně rozpálené pánvi si nyní na sezamovém oleji orestujte kuřecí prsíčko. Nemusí být zcela propečené, budeme ho ještě vařit. Ke kuřeti přidejte žampiony, restujte asi 3 minuty, potom přidejte kuřecí vývar. A vařte na mírném ohni 2 minuty.
Přidejte vyšlehané ingredience připravené zálivky. Přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě, promíchejte, aby se vše rovnoměrně zahustilo.
Servírujte s rýží.
Dobrou chuť.
Můžete vynechat chilli papričky, ale myslete na to, že nám pomáhají přirozeně zahřát organizmus a tím i lépe spalovat.
 
 

 
 
 

 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
![=== Ingredience ===
500 g celozrnné hladké mouky
150 g bílé hladké mouky
60 g třtinového cukru
½ lžičky soli
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
120 g studeného másla, nakrájet na malé kousky
2 lžíce medu
1 lžíce melasy (koupíte ve zdravé výživě, je to tmavě hnědý, velmi hustý sirup, který vzniká při výrobě třtinového cukru - má léčebné účinky na náš cévní systém)
130 ml vody, případně více, pokud by těsto bylo suché
=== Příprava ===
Nejdříve si smíchejte v robotu všechny suché ingredience, potom přidejte na drobné kousky pokrájené máslo, nechte promíchat a směs "zdrobečkovatět".
Vedle si v misce promíchejte med, melasu a vodu. Přidejte do robotu a míchejte dokud nevznikne spojité těsto. Pokud je těsto přiliš suché a nedrží pohromadě, přidejte opatrně, po malém množství, vodu.
Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte alespoň na 1 hodinu odpočinout do lednice.
Předehřejte si troubu na 175 °C. Těsto si vyválejte do plátu tlustého cca 3 mm a vykrajujte libovolné tvary sušenek. Přeneste je na pečící papír a pečte do zlatova cca 15 minut.
Nechte vychladnout na mřížce, skladujte potom v krabičce s víčkem. Nebo si sušenky dejte na mrazák, zabalte si je po menších množstvích do pečícího papíru a do sáčku.
Sušenky jsou výborné i jako základ pro cheescake - zdravý tvarohový dort.
Pěkný recept na cheescake od Katky najdete [http://www.dieta.cz/pin/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f/ zde]](/photos/irena.krejcikova-email.cz/small/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35.jpg) 
                                                        ![=== Ingredience ===
2 měkké, zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
jinak fantazii se meze nekladou
přidejte čokoládu - kupte si nějakou kvalitní třeba ve formě "pecek", inspirace  [http://www.monacoint.com/eshop/catalog/800?page=2&tipo=prezzo&produttore=all&ordine_x=10&ordine_y=12&ordine=asc zde]
můžete přidat i trošku mleté skořice, sušenky budou voňavější
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Banány si nakrájejte na menší kolečka, přidejte ovesné vločky. Pomocí vidličky banán rozmačkejte  a spojte s vločkami tak, aby se vytvořila kompaktní hmota.
Kdo tvoří - přidá navíc čokoládové pecky a skořici, případně hrozinky, brusinky...
Pomocí lžíce vytvořte na pečícím papíru sušenky, velikost je zcela na vás, tloušťka sušenky cca 5 mm.
Dejte do trouby a pečte cca 15 minut do zlatova.
Důležitý krok, který nevynechejte. Sušenky po upečení nechte vychladnout na mřížce, jinak vám zvlhnou. Mě víc chutnají křehké a křupavé : )](/photos/petr.najma-seznam.cz/small/b51e51083eb0ab6eb0e9e7da1cc54f87.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.