Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Kuskus tabbouleh

Co je to tabbouleh? (Čteme taboule). Je to salát připravený kombinací kuskusu nebo bulguru s rajčaty, okurkou, lístky petžele, mátou a cibulí. Je to lehké, dobré a navíc s vůní arábie. Tabbouleh můžete ochutnat třeba v Libanonu nebo Izraeli.

4 porce

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný
3/4 hrnku kvalitního kuskusu
1 hrnek kuřecího nebo zeleninového vývaru
štáva z 1 citrónu
sůl a pepř
1/2 hrnku listové petržele (ploché lístky), nakrájet na drobno
1/2 hrnku čerstvé máty, nakrájet na drobno
1/4 hrnku pažitky, nakrájet na drobno
500 g cherry rajčátek, pokrájených na čtvrtinky
1 okurka, zbavená zrníček, nakrájená na kostičky

Příprava

Na středně velké pánvi si rozehřejte 1 lžíci oleje a cca 30 sekund na něm orestujte česnek, přidejte kuskus a míchejte cca 1 minutu. Potom přilijte vývar a vše přivedtě k varu, přikryjte pokličkou, vařte na mírném ohni cca 10 minut až se vstřebá všechna tekutina a kuskus je měký.

Ve velké míse smíchete citrónovou štávu se zbývajícími 2 lžícemi olivového oleje, přidejte sůl a pepř, přisypte kuskus a vše promíchejte. Nechte kuskus vychladnout. Potom přidejte všechny zbylé ingredience. Před podáváním vychlaďte.

K salátu si kupte arabský chléb, takový ten placatý, nekynutý. Dá se sehnat i celozrnný.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat