Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Helena Svobodová

Blanka Bittnerová

zdroj www.rosemaryconley.com

album recepty
vloženo 30.09.2014

Cassoulet - francouzský fazolovo masový pekáč

Výborné syté a rychlé dietní jídlo, které neurazí ani chlapa jako hora : )

4 porce
251 kalorií (1054.2 kJ), 2.5 % tuku na 1 porci
příprava 10 minut
vaření 25 minut

Ingredience

1 cibule, nakrájená na kostičky (můžete použít i červenou cibuli)
2 prolisované stroužky česneku
1 lžíce čerstvého tymiánu
1 plechovka x 400 g uvařených bílých fazolí (nebo si fazole přes noc namočte a sami uvařte)
300 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce rajského protlaku
4 vegetariánské kari klobásy (ve zdravé výživě)
2 malá kachní prsa bez kůže, každé prso rozpůlit

Příprava

Rozehřejte si nepřilnavou pánev a na sucho si zesklovaťte cibuli, potom přidejte česnek a tymián, nechte cibuli lehce zezlátnout.

Přidejte fazole, vývar, rajský protlak a na mírném ohni vařte 10 minut, pokud je třeba, můžete přidat ještě trošku vody.

V jiné nepřilnavé pánvi si na sucho opečte vegetariánské klobásky, přidejte k nim kachní prsa a z každé strany je opékejte 2–3 minuty. Klobásky a opečená prsíčka vložte k fazolové směsi.

Servírujte s opečeným celozrnným chlebem. Můžete posypat čerstvými lístky petrželky.

Můj tip:
Když se vše ještě nechá uležet. Uvaří se večer a jí až druhý den, je výborná chuť celého jídla ještě intenzivnější.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat