Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Miluška Zahradníková

Lucie Mackova

zdroj nahraný příspěvek

album Jídlo
vloženo 02.05.2014

Majonéza z kešu oříšků

Je vhodná i pro vegany. Žádná stopa po zvířátkách : ) Zkusila jsem si majonézu udělat doma, je to příjemná alternativa klasické majonézy. Třeba k namáčení zeleninových tyčinek jako stvořená : )

Ingredience

1 hrnek kešu oříšků, přírodních nesolených
2 lžíce šťávy z citrónu
1/4 hrnku zeleninového vývaru (třeba bio z DM)
4 lžíce vody
sůl na dochucení

Příprava

Nesolené, přírodní oříšky kešu si namočte alespoň na 2 hodiny do vody. Ideálně je namočte pře noc.

Přebytečnou vodu z oříšků slijte. Všechny ingredience z receptu dejte do mixéru a nemilosrdně rozmixujte do hladka : )

Majonézu použijte na pestré zeleninové tyčinky od Elišky zde
nebo na cuketové tyčinky od Šárky zde

Vaší fantazii se meze nekladou.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat