Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Helena Svobodová

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný

Daniela Pařilová

zdroj www.wholeliving.com

album jídla
vloženo 21.01.2014

Pikantní křupavé tofu na mátě s avokádovým salátem

Jídlo plné kontastů, má křupavé, ale i jemné textury, kombinuje horké studené chutě. Určitě si na něm pochutnáte jako já.

Ingredience

4 porce
1 balení tofu, okapané - osušené
1/3 hrnku asijské čili omáčky
1/2 lžičky asijské čili omáčky pro dresink
1/2 lžičky pomerančové kůry
2 lžíce pomerančové šťávy
5 lžic panenského olivového oleje
sůl, krystalky
1 hrnek Panko, japonská obalovací směs, podobná strouhance. Panko vytváří výtečnou křupavou krustu a sousta si v něm udrží šťávu a přirozenou chuť.
2 hlávky salátu, nakrájené na drobné kousky
1 hrnek čerstvé máty
1 avokádo, rozpůlit, oloupat a nakrájet podélně na tenké plátky

Příprava

Nakrájejte tofu na 8 stejně velkých trojúhelníčků. Tofu trojúhelníčky námačejte nejdříve v čili omáčce a potom v Panko strouhance. Na nepřilnavé pánvi na olivovém oleji (alternativa canola olej) pomalu opékejte tofu z obou stran dokud nezezlátne asi 3 minuty na každé straně.

V míse smíchejte 1/2 lžičky čili omáčky s pomerančovou kůrou, šťávou a olivovým olejem, osolte. Promíchejte se salátem a mátou.

Salát naaranžujte na servírovací talíř, dozdobte plátky avokáda a opečeným tofu. Servírujte dokud je tofu teplé.

Doporučuji investovat do Panko strouhanky, česká strouhanka je na řízek : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat

Děkujeme sponzorům

kteří umožňují, aby web dieta.cz
mohl být pro Vás bezplatný