 
                                                       
                                        10-ti denní očista mrkví
očistná kůra mrkví.
Ingredience
3 mrkve5 kapek panenského olivového oleje
10 kapek citronu
2 PL nasekaných vlašských ořechů
1 lžičku medu
Příprava
Postup je jednoduchý: mrkev nastrouháme, pokapeme panenským olivovým olejem a citronem, promícháme s medem a ořechy. Komu by nebyly po vůli ořechy vlašské, klidně je může nahradit jinými - lískovými ořechy, mandlemi, kešu ...Tento salát si dejde vždy cca 2 hodiny před tím, než půjdete spát.
Proč právě mrkvový salát?
Mrkev můžeme bez nadsázky zařadit mezi superpotraviny . Její pravidelnou konzumací se snižuje cholesterol v krvi, zároveň pročistí trávicí trakt a předchází zácpě, také dokáže pomoci i při různých kožních onemocněních. Stejně je výbornou potravinou, která pomůže právě tehdy, když se člověk cítí vyčerpaný - vzpruží, uvolní, zregeneruje.
10denní kúra je detox pro vaše játra. Mrkev je bohatá na vitamíny A, B, C, D, E a K, z minerálů jsou to vápník, hořčík, železo, fosfor, křemík a síra.
Proč právě olivový olej, ořechy, citron a med?
Díky několika kapkám panenského olivového oleje dokáže organismus z nastrouhané mrkve vytěžit více karotenů.
Vlašské ořechy jsou ideálem pro naši nervovou soustavu - obsahují totiž omega 3-mastné kyseliny, které odpovídají za lepší spánek, koncentraci, lepší náladu, jako já lepší pleť, nehty a vlasy.
Několik kapek citrónu dodá i na noc potřebnou dávku vitamínu C, navíc celý salát správně dochutí.
Med obsahuje nerafinovaný přírodní cukr, navíc působí protizánětlivě a
obsahuje důležité vitamíny a minerály.
 
 
 

 
 
                                                         
                                                         
                                                        ![Zkoušela jsem dortík dělat s českými ingrediencemi a povedl se mi : )
=== Ingredience ===
2 lžíce Agar vločky Bio (připravit podle návodu) nebo si kupte bio želatinu v DM
2 hustší nízkotučné jogurty
1 lžíčka nastrouhané limetkové kůry
5 lžic čertvě vymačkané limetkové šťávy
1 nízkotučný tvaroh
1 grahamové sušenky, balení má obvykle 500 g, spotřebujte množství, aby jste z rozdrcených sušenek vytvořili krustu cca 5 mm, já jsem spotřebovala 2/3 balení
3 lžíce javorového sirupu
1 bílek, rozšlehaný vidličkou
=== Příprava ===
Rozmačkané grahamové sušenky vyložte do pečící formy a potřete je bílkem. Pečte ve vyhřáté troubě na 175 °C 5 minut. Vyndejte z trouby a nechte schladnout.
Rozpusťte si želatinu podle návodu. Přidejte do směsi limetkový džus a limetkovou kůru.
Nechte trošku schladnout a vlijte do robotu. Vmíchejte 2 bílé jogurty, tvaroh a javorový sirup. Nechte vyšlehat do hladka. Pokud je třeba, přidejte podle chuti limetkovou šťávu nebo javorový sirup.
Směs nalijte na grahamové sušenky do dortové formy a dejte do lednice chladit přes noc, nebo alespoň 2 hodiny.
Můžete dozdobit 1 lžící vyšlehané smetany. Já jsem si svůj dortík ještě dozdobila proužky z javorového sirupu.
Pokud si budete chtít udělat domácí grahamové sušenky, pěkný recept od Irenky najdete [http://www.dieta.cz/pin/0051af1f6304f6f59f449627c2753a35 zde]](/photos/katka.simacek-seznam.cz/small/3de0fc884ddaae0e6c2b18d677e5589f.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.