Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Silvie Kočičková

Silvie Kočičková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 10.06.2013

4 x uložení

Sezamová semínka s chřestem a houbami

Tento recept mám ráda, je rychlý, dietní a dobrý. Chřest se dá alternativně zaměnit za lusky. Podle sezóny.

Recept mi poslala kamarádka. S oblibou se k němu vracím. Dobře zasytí a není to kalorická bomba. Ta sezamová semínka jídlo nádherně rozvoní. Pozor ať semínka nepřipalíte, aby vám nezhořkla. Pracujte rychle, častěi míchejte, nebo kdo umí na pánvi prohazovat ať zeleninu prohazuje. Mě prohazování nejde, přiznávám se : )

4 porce

Ingredience

3 svazky chřestu, já mám raději zelený, má výraznější chuť (alternativně čerstvé nebo mražené lusky, 1 kg)
3 lžíce sezamových semínek
8 větších žampiónů
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce sambal oelek (pasta z čili - super!)
3 lžíce sojové omáčky kikoman
1 lžíce vymačkané limetky
pepř, kdo potřebuje - trošku soli

Příprava

Z chřestu odkrájejte dřevnaté spodní konce, pokud je třeba, trošku oloupejte. Nakrájejte šikmým řezem na cca 4 cm kousky. V hrnci přiveďte k varu vodu a chřest v ní na cca 2–3 minuty oblanšírujte, aby trošku změkl. Prolijte ho potom studenou vodou.

Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte na ní pokrájený česnek a sezam a nechte rozvonět, přidejte čili sambal oelek, potom přisypte nakrájené žampiony a lehce je opečte. Dále přisypte okapaný chřest a nechte ho na pánvi prohřát. Přidejte sojovou omáčku a šťávu z limetky. A je hotovo : )

Kdo potřebuje k takovýmto jídlům něco zakusovat, hodí se k tomu celozrnná tortila. Pro masožravce třeba grilované prsíčko : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat