Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Helena Svobodová

Eliška Zitová

zdroj www.rosemaryconley.com

album Slané
vloženo 31.03.2015

Jemné losové karbanátky pečené na pánvi bez tuku

Podle diety Rosemary Conley. Mám je vyzkoušené. Jsou vinikající s listovým salátem.

4 porce
310 Kcal na porci

Ingredience

450 g oloupaných brambor
400 g čerstvého losos filetu
1 citrón, nakrájený na měsíčky
1 pórek, pokrájený na kolečka
1 lžíce na drobno pokrájené bazalky
1 lžíce na drobno pokrájené pažitky
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce čili pasty sambal oelek (používám pastu raději než čerstvé čili papričky, protože mám lepší odhad jak ingredience bude pálivá)
50 g strouhanky z čerstvějších rohlíků
sůl a pepř

Příprava

V osolené vodě si uvařte brambory do měka, slijte je a rozmačkejte. Mezi tím si dejte do hrnce losos filet spolu s pokrájeným citrónem a zalijte vařící vodou, velmi pozvolna povařte 10 minut. Potom rybu vyndejte a osušte.

V nepřilnavé pánvi na sucho orestujte pórek 3–4 minuty. Přidejte do rozmačkaných brambor. Dále do brambor přidejte koření a rajčatový protlak, osolte a opepřete. Přidejte lžící čili pasty sambal oelek (pokud neděláte karbanátky pro děti).

Z lososa odstraňte kůži a jemně si ho "rozdrobte" na menší kousky. Ale pozor ať si z lososa neuděláte kaši. Přidejte do směsi.

Z promíchané směsi vytvořte 8 karbanátků. Každý obalte ve strouhance a na sucho z každé strany 8 minut pozvolna opékejte na nepřilnavé pánvi.

Servírujte s listovým salátkem podle vaší chuti.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat