Celé hráškové lusky se sezamem
Buďte připraveni až v obchodě uvidíte čerstvé křehké hráškové lusky. Je to delikatesa. Anebo si troufněte vypěstovat vlastní, jde to i na balkóně : )
Ingredience
500 g čerstvých hráškových plochých lusků1/2 lžíce sezamového oleje, je tmavě hnědý a příjemně aromatický
1 lžíce sezamových semínek
šťáva z 1/2 limetky
sůl a pepř
Příprava
V hnci přiveďtě k varu 1 litr vody. Hrášek ve vroucí vodě na 3 minuty spařte, ale pozor, aby zůstal zelený, vyndejte ho a krátce prolijte studenou vodou, nechte okapat. Na pánvi si na sucho orestujte sezamová semínka.V servírovací misce si smíchejte hrášek, šťávu z limetky, sůl a pepř. Servírujte ještě teplé.
Já k tomu mám ráda pečené kuřecí paličky, když hubnu, tak sundavám kůži, a před dopečením potírám lehce pikantní sladkokyselou čili omáčkou.

 
 
 
 

 
 
 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        ![=== Ingredience ===
2 měké, zralé banány
1 hrnek ovesných vloček
jinak fantazii se meze nekladou
přidejte čokoládu - kupte si nějakou kvalitní třeba ve formě "pecek", inspirace  [http://www.monacoint.com/eshop/catalog/800?page=2&tipo=prezzo&produttore=all&ordine_x=10&ordine_y=12&ordine=asc zde]
můžete přidat i trošku mleté skořice, sušenky budou voňavější
=== Příprava ===
Troubu si předehřejte na 180 °C.
Banány si nakrájejte na menší kolečka, přidejte ovesné vločky. Pomocí vidličky banán rozmačkejte  a spojte s vločkami tak, aby se vytvořila kompaktní hmota.
Kdo tvoří - přidá navíc čokoládové pecky a skořici, případně hrozinky, brusinky...
Pomocí lžíce vytvořte na pečícím papíru sušenky, velikost je zcela na vás, tloušťka sušenky cca 5 mm.
Dejte do trouby a pečte cca 15 minut do zlatova.
Důležitý krok, který nevynechejte. Sušenky po upečení nechte vychladnout na mřížce, jinak vám zvlhnou. Mě víc chutnají křehké a křupavé : )](/photos/petr.najma-seznam.cz/small/b51e51083eb0ab6eb0e9e7da1cc54f87.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                         
                                                       
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.