Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Lucie P.

Veronika Šedivcová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 01.02.2016

Vydatný salát s grilovanou zeleninou

Také jste dlouho otáleli s koupí grilovací pánve jako já? Mě vždy odradila příliš vysoká cena. Udělala jsem si skorovánoční radost a koupila si jednu pěknou, vroubkovanou, titanovou : ) Dokonce za rozumnou cenu. A hned jsem jí pokřtila.

Pánev jsem pokřtila grilovanou zeleninkou. Zde je můj recept.

2 porce - vydatnost jako hlavní jídlo

Ingredience

1 cuketa
1 žlutá paprika
10 cherry rajčátek
1 ledový salát, ten můj byl spíše menší
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř

Postup

Vroubkovanou grilovací pánev jsem si potřela pomocí mašlovačky olivovým olejem. Na pánev jsem rozmístila kolečka cuketky a čekala jsem co se bude dít. Kolečka jsem na pánvi osolila a opepřila, používám koření v mlýnku, čerstvě namleté je voněvější. Po cca 3 minutách jsem kolečka otočila, pánev na nich vytvořila vzorné proužky. Cuketu jsem grilovala další 3 minuty. Solit a pepřit stačí bohatě z jedné strany. Potom jsem si cuketu odložila do misky, přikryla jí a stejným způsobem jsem si ogrilovala papriku.

Ogrilovaná zelenina získá jakoby jemnou, sametově nasládlou chuť.

Mezi tím jsem si na drobné kousky, velikost akorát do úst, nakrájela ledový salát a cherry rajčátka na osminky. Na salát jsem použila klasickou zálivku – 1 lžíce balsamica, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíčka tekutého medu, 1 lžička francouzské dijonské hořčice. Zálivku, jak všichni dobře víme, je třeba pěkně prošlehat a pěkně v ní vykoupat salát s rajčátky.

Potom si naaranžujte na talíř salát a na vrch ještě teplou ogrilovanou zeleninu.

Moc jsme si pochutnali.

A mě nezbylo než se pochválit za dobrou koupi pánve. Už teď přemýšlím co dalšího bych mohla ugrilovat.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat