Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Magdalena Gamick

Michaela Korčeková

zdroj nahraný příspěvek

album eat
uloženo z Zdravě
vloženo 06.02.2014

Vynikající pomazánka z cizrny

V Čechách je cizrna – římský hrách, neprávem opomíjená. Podívejte se na můj oblíbený recept na chutnou pomazánku.

Ingredience

2 konzervy (425 g) cizrny (nebo si přez noc namočte 250 g cirny a uvařte si jí podle návodu)
1/2 hrnku kuřecího vývaru
3 lžíce olivového oleje
2 střední rajčata, vyndat semínka a nakrájet na kostičky
2 stroužky česneku
1/4 hrnku parmazánu
3 lžíce nakráljené lístkové petržeky
2 lžíce šťávy z citrónu
sůl a pepř

Příprava

Propláchněte si uvařenou cizrnu pod studenou vodou. Dobře jí vysušte a nasypte do mixéru. Přidejte kuřecí vývar a nahrubo rozmixujte, nedělejte pyré.

V pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm rajčata 3–4 minuty až do změknutí, přidete česnek a restujte dalčí minutu. Přidejte rozmixovanou cizrnu a občas promíchejte dokud se vše neprohřeje, potom přidejte nastrouhaný parmazán, nasekanou petržel, citrónovou šťávu 2 lžičky soli a 1 lžičku pepře.

Můžete servírovat teplé nebo studené. Na talířku pokapte olivovým olejem. Výborný je k tomu na sucho opečený, nejlépe celozrnný chléb.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat