Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Silvie Kočičková

Eva Jelínková

zdroj www.acouplecooks.com

album RECEPTY
vloženo 13.02.2015

Lehké palačinky se špenátovou náplní

Palačinky na slano. Vděčné téma na lehkou večeři nebo oběd. Plnit se dají čímkoliv - podle nálady a obsahu ledničky : )

8 palačinek

Ingredience

1/4 hrnku hladké mouky
1/4 hrnku celozrnné pšeničné mouky (nebo pohankové mouky)
1/4 lžičky soli
2 vajíčka
3/4 hrnku mléka
1 1/2 lžíce kvalitního slunečnicového oleje

Na náplň:
6 hrnků čerstvých pokrájených špenátových lístků
2 lžíce pokrájeného kopru
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
¼ lžičky soli
čerstvě namletý pepř
10 dkg nastrouhaného čedaru (nebo méně tučný sýr)
10 dkg sýru feta

Smíchejte všechny ingredience na palčinky, vyšlehejte řidší těsto. Palačinky pečte na sucho na nepřilnavé pánvi.

Na jiné pánvi si rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, krátce, aby se rozvoněl, přidejte špenát, sůl a pepř. Restujte cca 2 minuty, aby zůstal pěkně zelený a přidejte kopr. Odložte na stranu.

Palačinky plňte z 1/2 ještě teplým špenátem a posypte čedarem a fetou. Polovinu palačinky bez náplně ohněte přes náplň, potom ohněte ještě jednou, aby jste vytvořili složený troujúhelník z 1/4 kruhu palačinky.

Před servírováním můžete ještě krátce každý trojúhelník vrátit na pánev, aby se palačinka ohřála a opekla do zlatova a sýr uvnitř se roztekl a propojil s náplní.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat