Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Miluška Zahradníková

Miluška Zahradníková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 03.08.2013

1 x uložení
1 x komentář

Jedlé květy do salátu

Na obrázku můžete vidět jedlé květy dýně, tymiánu, levandule, denivky jedlé, macešky, kopru, pažitky nebo bazalky.

Používání jedlých květin v salátech se nemusíte bát. Není to žádná novinka, používali je ve své kuchyni už římané. Své místo mají jedlé květy i v čínské nebo indické kuchyni.

Zkoušela jsem do salátu i květy sedmikrásek. Přidala jsem si je k mladým lístkům špenátu, nakrájeným šery rajčátkům se šalotkou a čerstvému kozímu sýru. Zálivku jsem si udělala z olivového oleje, tmavého balzamika, soli a javorového sirupu.

Tak zkuste experimentovat i vy, budete mile překvapeni : )

Irenka K.

Já jsem doma zkoušela květy cukety v těstíčku. Byly smažené, ano, přiznávám se, ale moc dobré. Těsto bylo ze 2 žloutků, 100 g hladké mouky, 1/4 kostky droždí a cca 150 ml vody, ještě špetka soli a pepře. Před máčením do těstíčka, ze středu květu odstraňte bliznu. No a smažte a rychle slupněte : ) Je to určitě méně kalorické než řízek.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat