Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Původní příspěvek

Irenka K.

1 x uložení

Quinoa a polévka? Proč ne : )

Našla jsem tento voňavý recept a koriandrem, dělala jsem skromnější verzi bez krevet, ale i tak jsem byla spokojená : )

Ingredience

200 g quinoy
1 litr zeleninového vývaru
1 hrst čerstvých pokrájených koriandrových lístků
1 červená cibule, nakrájené na tenké proužky
4 stroužky česneku, pokrájené
livový olej
sůl a pepř
1 lžíce vymačkané limetkové šťávy
mletý koriandr na dochucení
špetka cajenského pepře

Na ozdobu:
avokádo, pokrájené na kostičky
zrníčka kukuřice (já mám ráda tu bonduelle)
čerstvé koriandrové lístky
a můžete si dát už zmiňované grilované krevetky

Příprava

Na olivovém oleji si v hrnci orestujte česnek s cibulí, nechte zesklovatět 3–5 minut. Přidejte propláchnutou quinou a promíchejte, nechte quinou trošku orestovat, potom přidejte zeleninový vývar a lístky koriandru a přiveďte k varu, vařte pozvolna cca 15 minut do změknutí quinoy. Pokud je polévka potom moc hustá, přidejte vodu, nebo více zeleninového vývaru.

Okořeňte solí, čerstvě namletým pepřem, mletým koriandrem a špetkou cajenkého pepře. Přidejte limetkovou šťávu.

Servírujte teplé ozdobené čerstvým avokádem, lístky koriandru a zrníčky kukuřice.

Výborné!

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat