2 x uložení
1 x komentář          							
Kuřecí bylinkové prsíčko s kroupovým rizotem
Recept z pořadu Kluci v akci
1 kuře
150 g másla
směs čerstvých bylinek
mletý pepř
sůl
olivový olej
8 plátků pancetty
Směs čerstvých bylinek (např. tymián, šalvěj, petrželka, koriandr) nasekáme a smícháme s drceným pepřem a solí.
Vykostěné kuře naporcujeme a jednotlivé porce prošpikujeme kousky másla obaleného v bylinkové směsi.
Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme kusy masa nejprve stranou kůže dolů, poté obrátíme. Opečené porce kuřete přendáme do pekáčku, dolijeme výpek z pánve, každý kousek masa pokryjeme plátkem pancetty a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−15 minut. Porce bylinkového kuřátka podáváme s kroupovým rizotem.
kroupové rizoto
800 g uvařených krup
olej
1 cibule
50 g zelené části pórku
50 g mrkve
50 g červené papriky
majoránka
mletý pepř
sůl
100 ml smetany 33%
40 g parmazánu
Na kostičky nakrájíme cibuli, pórek, mrkev i červenou papriku.
Na pánvi na oleji osmahneme nejprve cibulku, pak přidáme zbytek zeleniny, opečeme, vložíme kroupy, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Na závěr vmícháme smetanu a strouhaný parmezán.
Irenka K.
Pěkný recept Martino. Kroupy jako příloha, to je dobrý nápad. Určitě Tvůj recept vyzkouším.
             nevhodný obsah
             
          nahlásit nevhodný obsah
           
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                        
                                                       
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.