Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Martin Dlouhý

Marcela Kholova

zdroj www.taste.com.au

uloženo z Snadno a rychle
vloženo 15.05.2014

Jehněčí kotletky s mačkaným hráškem a brambůrkami

Sympatický recept, v jednoduchosti je krása v tomto případě platí 100%

4 porce

Ingredience

8 jehněčích kotletek
750 g malých brambor
3 hrnky čersvého nebo mraženého hrášku
1/4 hrnku zakysané smetany
1/4 hrnku nasekaných mátových lístků
2 lžíce olivového oleje
2 stoužky česneku, rozmačkané
sůl a pepř

Příprava

V míse si smíchejte česnek s olivovým olejem, vložte kotletky a obalte je ze všech stran. Nechte alespoň 30 minut ve směsi odpočívat.

Mezi tím si v celku uvařte brambůrky. Vodu slijte a brambůrky rozkrojte na polovinu.

Rozehřejte si grilovací pánev, opečte kotletky z každé strany cca 3 minuty. Odložte si je na stranu a přikryjte, nechte je 5 minut odpočívat. Na pánvi si ogrilujte brambůrky, aby vám vznikly pěkné proužky.

V mikrovlnné toubě si ohřejte hrášek, přidejte zakysanou smetanu, mátu a okořeňte solí a pepřem. Hrášek můžete lehce rozmačkat, aby se ingredience spojily.

Na talíř naaranžujte kotletky, brambory a hrášek.

Je to vynikající jídlo. Dobrou chuť.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat