Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Markéta B

Jana Bulfínková

zdroj nahraný příspěvek

album Recepty
vloženo 04.07.2014

Recept na palačinku

Zase moje oblíbená palačinka. Tenké, křupavé těsto se spoustou čerstvého ovoce.

3-4 tenké palačinky

Ingredience

1,5 dcl mléka
2 lžíce rozpuštěného másla
pár kapek šťávy z citrónu
1 vrchovatá lžíce kvalitní hladké mouky (kdo má rád, může skombinovat i s celozrnnou hladkou moukou)
špetička soli
můžete dát i špetku vanilkového cukru

Ovoce na ozdobu podle chuti, já jsem tentokrát použila banán, jahody a hroznové víno.

Příprava

Do misky si dejte pár lžic mléka a mouku, rozmíchejte si hladké těstíčko kašičkové konzistence, přidávejte postupně další mléko, zabráníte tím vytvoření hrudek. Potom přidejte rozpuštěné máslo, sůl a maličko vanilkového cukru. Vznikne vám řídké - tekuté těsto.

Rozpalte si nepřilnavou pánev, potom oheň stáhněte na nižší plamen.

Pomocí naběračky rozlijte těsto v tenké vrstvě po pánvičce a pečte do zlatova. Není třeba na pečení přidávat další tuk, pokud je pánvička s nepřilnavým povrchem, jde palačinka pěkně otočit a nepřipaluje se.

Dobrou chuť všem těhotným nebo i všem mlsajícím : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat