Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Kateřina Hájková

Pečené plátky brambor

Včera jsem zkoušela tento recept, originálně připravené tenoučké plátky brambor ovoněné slaninkou a česnekem.

Příprava

500 g brambor (můžou být s červenou slupkou)
5-6 plátků slaniny, pokrájet na drobno
5 lžic olivového oleje
2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
10 stroužků česneku
3 větvičky tymiánu (nebo sušený)
sůl (čerstvě namletou himalájskou) a pepř

Příprava

Česnek si nakrájejte a na kapce olivového oleje si ho orestujte do světle zlata, potom ho rozmačkejte na pastu. Brambory omyjte, kartáčkem zbavte slupku nečistot a nakrájejte je na mandolině na tenké plátky.

V míse smíchejte 5 lžic olivového oleje spolu s citrónovou šťávou, česnekovou pastou, tymiánem a na drobno pokrájenou slaninou. Bramborové plátky obalte touto směsí. Osolte a opepřete.

Brambory naaranžujte do formy a pečte cca 1 hodinu hodinu na 180 °C. Brambory by měly být měkké uvnitř a na povrchu krřupavé.

Mě se to doma povedlo skoro jako na fotce a sklidila jsem úspěch za design od rodiny : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat