Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Klára Rychterová

Nelly Dederová

zdroj www.bbcgoodfood.com

uloženo z Rizotománie
vloženo 05.01.2014

Kuskus s mandlemi a koriandrem

Já ráda vařím tento recept, je výborný teplý, stejně dobře chutná studený ke svačině.

6 porcí

Ingredience

1 červená cibule, nakrájet na čtvrtinky a rozebrat po vrstvách
1 stroužek česneku, proslisovaný
500 ml teplého kuřecího vývaru
špetka šafránu (pro lepší barvu vývaru)
1 červená čili paprička, nakrájená na drobno
2 lžíce olivového oleje
500 g kuskusu
1 svazek čerstvého koriandru, lístky
50 g na sucho orestovaných celých mandlí
hrst datlí, nakrájené na drobno
šťáva z poloviny citrónu

Příprava

V pečícím pekáčku si rozpalte olej a orestujte si na něm cibuli, potom přidejte čili, a česnek, restujte další minutu, přisypte kuskus a kuřecí vývar do kterého jste si dali šafrán - pro lepší barvu. Přikryjte a na mírném ohni vařte 10 minut dokud kuskus neabsorbuje všechnu tekutinu. Přidejte nakrájený koriandr. Přisypte mandle, datle a štávu z citrónu, pomocí vidličky kuskus rodrobte a vše promíchejte.

Pokud budete jídlo servírovat studené, vmíchejte čerstvě pokrájený koriandr až před servírováním, aby vám lístky nepovadly.

Můj tip

Kuskus servírujte vždy s bílým jogurtem do kterého si prolisujte malý stroužek česneku a vmíchejte lžíci olivového oleje. Kuskus může být pro někoho příliš suchý. Kombinace kuskusu s bílým jogurtem je vynikající.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat