Kalkula�ka hubnut�

Renata Ata Atinka

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 30.04.2013

4 x uložení

Lusky s grilovanou paprikou a sýrem pecorino

Přichází sezóna čerstvých hrášků tak jí nepropásněte. Hrášek je zdravý, lahodný a hlavně ideální pro dietu a hubnutí : )

Hrášek si můžete připravit jako hlavní jídlo nebo jako přlohu k libovému masu.

2 porce

Ingredience

500 g hráškových lusků
1 velká červená kápie
sýr pecorino - nastrouhaný (jedná se o tvrdý dlouhozrající italský ovčí sýr, je chuťově jemnější než parmazán)
lžička olivového oleje
sůl, pepř

Přprava

Na vroubkované grilovací pánvi si opečte rozpůlenou papriku z obou stran tak, aby se začaly objevovat černé vroubky. Papriku dejte potom do sáčku, aby se zapařila, potom vám půjde snadno sloupnout slupka. Papriku nakrájejte na drobnější proužky.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vsypte do něj lusky a blanšírujte maximálně 3 minuty. Lusky zceďte, naservírujte na talíře, promíchejte s grilovanou paprikou. Osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Na závěr posypte sýrem pecorino.

Je to dobrota, vyberte si pěkné čerstvé lusky, aby nebly dřevnaté. Nebojte se prodejce v obchodě zeptat, zda můžete jeden lusk ochutnat : )

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat