Anna Ďuricova
zdroj www.latartinegourmande.com
						
album moje dieta
uloženo z Nehříšné dezerty
			                                                vloženo 20.08.2013
			                                        
			           1 x uložení
          							
Denní dávka oříšků - pořád při ruce
Také často zapomínáte přidávat do své stravy oříšky? Přitom jsou tak potřebné. Podívejte se jak si můžete dopředu připravit své denní porce oříšků a semínek tak, aby jste je měly stále při ruce.
Ingredience
20 g jahelné pukance (firma Probio)15 g rýžové pukance (lépe z celozrnné rýže)
130 g oříšků kešu
130 g mandlí se slupkou, nesolené
100 g vlašských oříšků (nebo pekanových oříšků)
40 g dýňových semínek
45 g lněných semínek
4 lžíce javorového sirupu
1/4 lžičky soli
1 lžíce vanilkového extraktu
2 velké bílky z vajíček
Příprava
Rozehřete si troubu na 175 °CV míse si smíchejte jáhlové a rýžové pukance, kešu, mandle, vlašké ořechy, dýňová a lněná semínka.
V další malé misce si smíchejte vaječné bílky s javorovým sirupem, solí a vanilkou. Přimíchejte k suchým ingrediencím a dobře promíchejte.
V tenké vrstvě rozmístěte na pečící papír. Já používám vykrajovaví tvořítko. Dám si ho na pečící papír, vložím do něj 1 lžící směsi a rozprostřu. Vznikají tak stejně velké porce. Pečte cca 15–20 minut.
Nechte vychladnout, skladujte v uzavřené nádobě a zpotřebujte do týdne.

 
 
![Pro detailní rozpis receptů a zobrazení přípravy klikněte na stránky [http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/clean-eating-challenge-day-14#2bkvxjh www.buzzfeed.com v angličtině zde]](/photos/barbora.nemecko-seznam.cz/small/60c359672c5ec2cab11cd4ea6d40f486.jpg) 

 
 
 
                                                         
                                                        ![=== Ingredience ===
2 avokáda, oloupat
2-3 menší limetky, vymačkat šťávu
1 lžíce tahiny (pasta z rozemletého sezamu)
1/4 hrnku cibule, nakrájet
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě namletého pepře
Já jsem si do receptu přidala ještě jeden stroužek česneku.
=== Příprava ===
Vše rozmixujte do hladka a ihned servírujte. Pokud si guacamolu děláte s předstihem, přendejte si jí do misky a povrch pokapejte limetkovou šťávou, která zabrání oxidaci a zešednutí povrchu. Přikryjte potravinářskou fólií.
Guacamole je výborná s kukuřičnými čipsy nachos. Nebo na bagetku, nebo do tortily...
Recept na domácí nachos čipsy najdete [http://www.dieta.cz/pin/7e4425260996302cdf2ebec15df4a027/ zde]](/photos/milus.zahradnikova-seznam.cz/small/fa0bf8a63a2c1a4b5685b2f3d7cc1763.jpg) 
                                                         
                                                         
                                                         
                                                        
 
                                                        
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.