Kalkula�ka hubnut�

Příspěvek si uložili

Další příspěvky

Kateřina Lee

Kateřina Lee

zdroj mynewroots.org

vloženo 17.02.2013

101 x uložení
14 x komentář

Chléb, který změní váš život

Voňavý domácí chléb plný semínek. Bohatší chléb na vlákninu už snad neexistuje. Navíc v něm není žádná mouka!

Tento chléb si zamilujete. Příprava je jednoduchá jen vše smíchat, nechat odpočinout a upéct.

Množství na 1 chléb

Ingredience

135 g slunečnicových semínek
90 g lněných semínek
65 g lískových oříšků nebo mandlí
145 g ovesných vloček
2 lžíce chia semínek
4 lžíce psyllium - celá semínka (semínka jitrocele indického)
2 lžičky kvalitní mořské soli
1 lžíce javorového sirupu nebo medu
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (za studena je tuhý) nebo ghee (vícekrát přepuštěné máslo - používané v Indii)
350 ml vody

Příprava

V míse pečlivě smíchejte všechny suché ingredience. Potom vmíchejte javorový sirup, olej a vodu. Vypracujte tužší hmotu, nechte semínka nasáknout. Pokud je těsto příliš tuhé a rozpadá se, přidávejte po lžičkách vodu. Potom pomocí zadní strany lžíce uhlaďte povrch a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat. Pokud nespěcháte, nechte těsto odpočívat klidně přes noc. Že je těsto připravené poznáte tak, že drží svůj tvar.

Předehřejte si troubu na 175° C. Těsto si dejte v troubě na prostřední pozici v chlebové pečící formě. Pečte 20 minut, potom formu otočte vzhůru nohama, přímo na mřížku a pečte dalších 30–40 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že když na něj poklepete, zní dutě. Před krájením nechte chléb úplně vychladnout. Je to těžké, ale důležité.

Skladujte v polouzavřené nádobě, chléb vydrží chutný i 5 dnů. Můžete ho také zmrazit, je lepší ho před tím nakrájet, aby jste si ho mohli odebírat po jednotlivých krajíčcích.

Jess Sároška

Vypada opravdu luxusne!!!

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Irenka K.

Mě tento chlebík také moc chutná, s tím kokosovým olejem to musím vyzkoušet. Díky za tip : )

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
hogata

Hogata Azu

už jsem na to přišla :-) : http://www.magazin-lohas.cz/blog/81/Z-obycejneho-masla-neobycejne-GHEE/#.VdDXpH1V_K8

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
hogata

Hogata Azu

Chleba naprosto dokonalý , mňamka. Konečně mi není po pečivu špatně. Taky je super, že než rozkoušete semínka, tak má mozek dost času na vyhodnocení, že už nemáte hlad a garantuji, že víc jak dva krajíčky nesníte :-D .... a ještě jedna poznámka na můj vkus docela mastný (dala jsem 3 lžíce kokosového oleje) ....příště dám jen 2 lžíce. PS: jde udělat ghee i z klasického českého másla ????

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Michaela S

Wau, ten vyzera fantasticky!

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Klára MidrVidr

Už se mi peče. Moc se těším až si ho dám k snídani :)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Boženka ♥

Už je upečen až bude vychladlej tak ho vyfotím a pokusím se dát sem.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Boženka ♥

Už kompletuji i s malýma změnama,máslo a místo chia semínkama lískové jádra.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Kateřina Lee

S máslem jsem to ještě nezkoušela. Tak nám dejte vědět, jak to dopadlo. Kokosový olej se dá sehnat přes internet. Nebo zkuste nějakou zdravou výživu, třeba Vám ho objednají.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Boženka ♥

Tak pomalu dávám dohromady ingredience ,není to jednoduché u nás na malém městečku.Kokosový olej nahradím máslem,chia semínka tu také neseženu a psyllium rozemleté z lékárny.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Boženka ♥

Kačenko Vy jste tak daleko,počítač zkracuje vzdálenost. :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Kateřina Lee

Nebudete zklamaná Boženko. Váše ikonka šnečka je proztomilá : )

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Boženka ♥

Určitě udělám.

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Renata Ata Atinka

Už jen když vidím foto, mám na chleba chut. :-)

nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat